Фотография

Най-внушителните библиотеки по света

neveroqtni naj vnushitelnite biblioteki po sveta

Подготвили сме ви най-внушителните библиотеки по света. Въпреки са загубили позицията си пред електронна книга и аудио книгата, библиотеките някога са били централните главини на човешкия интелектуален напредък. Има нещо в тях, което привлича хората – дали това е в тяхната прекрасна архитектура или непогрешимата миризма на книги и прах, студенти и мечтатели, все още се радват четейки любимите си произведения в тези литературни съкровищници.

Поради безусловното им значение, библиотеките са често построени, за да бъдат красиви и да се удържат във времето. В комбинация с понякога безценните творби, които те притежават, с едновременно огромните и интимните им пространства, те притежават чар, който никой друг тип сграда не може да притежава.

Грандиозни и величествени библиотеки по света

strahotni biblioteki

Няма по-вълнуващо изживяване, от това да се пренесеш в един нов и непознат свят, който ти е поднесен под формата на книга. Невероятно е как, чрез силата на текста, можеш за секунди да се докоснеш до далечни пустини, океани и цели цивилизации. Много често, емоциите от книгите ни оставят трайни усещания след изчитането им. А много от нас сме дори страдали заради наближаващите последни страници от романа, който сме се захванали да прочетем. Подобни емоции са събрали в себе си тези светилища на знанието и науката.

Вижте най-внушителните библиотеки по света

strahotni naj-vnushitelnite biblioteki po sveta

 Португалска кралска стая за четене – Рио де Жанейро, Бразилия