есенни-храни-за-отслабване

Когато става въпрос за сваляне на излишни килограми, често се чудим коя от всички диети да приложим, но има няколко есенни храни за отслабване, които ще ви помогнат независимо от избраната диета. Затова прочетете внимателно информацията за тези 10 храни и си купете от тях следващия път, когато отидете в хранителния магазин. Тялото ще ви бъде благодарно дълго време, а видимите резултати няма да закъснеят.

 Есенни храни за отслабване

есенни-храни-за-отслабване

Нарът е един от плодовете с най-високо съдържание на фибри и няма как да не е сред топ 10 на есенни храни за отслабване. Фибрите са една от най-важните съставки на храната за бързо разграждане на мазнините и сваляне на килограми. Другата положителна новина относно плода е, че е с високо съдържание на витамин С. Ще отслабвате и няма да се разболявате.

есенни-храни-за-отслабване

Само по една круша дневно може да подобри значително храносмилането ви. А ако си похапвате по повече метаболизмът гарантирано ще се засили. Какво по-хубаво от бърз метаболизъм и лесно разграждане на излишните мазнини?

есенни-храни-за-отслабване

Червените боровинки съдържат киселина, която разгражда мазнините. Достатъчна причина, за да си похапваме доста от тях.

есенни-храни-за-отслабване

Спагети скуош (настъргана жълта тиква) е храна, която съдържа много антиоксиданти и е с ниско съдържание на калории. Ето защо е предпочитана от много хора, които са се заели със задачата да топят мазнини.

есенни-храни-за-отслабване

Градинският чай е една от билките, които са добре дошли в есенните ни рецепти. Доста ароматен е и е полезен със способността му да успокоява стомаха, както и да засилва разграждането на храната.

Още 5 есенни храни за отслабване

есенни-храни-за-отслабване

Всяка ябълка съдържа 5,5 грама фибри, което е една от причините да е сред 10-те есенни храни за отслабване. Фибрите са известни със способността си да разграждат мазнини. Ябълковият пектин също. Добрата новина е, че можем да си ги похапваме през цялата година.

есенни-храни-за-отслабване

Дойде сезонът на тиквата. Всяка купичка от плода ще ви даде 3 грама фибри и по-малко от 50 калории. Печена е също добър вариант за приготвянето й.

есенни-храни-за-отслабване

Канела – така ароматна и вкусна подправка. Често присъства в есенните ни рецепти на сладкиши например. Има свойството да изгаря мазнини и е добър регулатор на кръвната захар и дори на високото кръвно.

есенни-храни-за-отслабване

Брюкселското зеле е един от зеленчуците с високо съдържание на фибри и протеини. Можете да го използвате като гарнитура или салата.

есенни-храни-за-отслабване

Сладките картофи изобилстват от фибри. Засищат бързо и са бавно разградими въглехидрати. Тоест ще сте сити по-дълго време. Не прекалявайте с дневните количества. С тяхна помощ ще можете да регулирате и нивата на кръвната захар.