Книги

Една нощ в Италия от Луси Даймънд

ednanosht v italiq ot lusi daimand

Едно признание от Луси Даймънд:
„Името ми в същност не е Луси Даймънд. Казвам се Сю Монгредиен, но използвам псевдоним, за да е по-лесно запомнящо се името ми. Пиша и книги за деца. В Amazon има и друга Луси Даймънд, която пише религиозни книги, но това не съм аз. Родена съм през 1970 година и израствам в Нотингам. Четох лекции по английски език в университета на Лийдс. След това се преместих в Лондон да живея, където работих в различни издателства, до момента, в който реших да си опаковам багажа и да пътешествам за 1 година. Когато се върнах отново работих в същото издателство за кратко, след което се преместих в Би Би Си.“

„Една нощ в Италия“ от Луси Даймънд

Ако се чудите дали наистина италианският е езикът на любовта, „Една нощ в Италия от Луси Даймънд ще отговори на въпроса ви.
Далече от слънчева Италия, в студения и дъждовен Шефилд, в новия курс по италиански се надяват да разберат това. Ако журналистката Анна трябваше да напише историята на собствения си живот, определено нямаше да има голямо заглавие. Единствената мистерия в живота на Анна е, че тя не успява да разбере кой е нейният баща, а майка й отказва да й каже повече. Тя е в задънена улица. Когато случайно се натъква на уликата, че баща и е италианец, любопитството в нея се надига. Скоро започва да готви италианска храна, записва се на курс по италиански и дори обмисля да отиде да се срещне с баща си лично.
Софи (учителката по италиански) работи като продавачка на сладолед на туристи, когато внезапно я връхлита новина за сполетялото го нещастие на старата и любов. Той е получил сърдечен удар. В прилив на емоция, тя грабва раницата си и заминава. Никога до сега не е отсъствала толкова дълго от дома си. След това и се налага да заживее с майка си отново докато любимият и се възстановява. Софи отново и се налага да изправи пред тайните си, погребани в миналото. Дали Анна ще се впусне в пътуване до Италия, което може да отговори на всичките й въпроси?
Тази книга ни научава, че животът и любовта могат да те изненадат, когато най-малко очакваш.