Чакахме точно нея – Стефана Белковска с романа й „Чаках точно теб“

стефана белковска

Аз вярвам, че вътре в себе си всички ние сме еднакви – искаме да открием любовта, да я запазим, да я изживеем, искаме да намираме красотата навсякъде, дори и където изобщо не я виждаме. Точно за това мечтаех от малка да пресъздам нашия общ свят – този, в който се влюбваме, обичаме, прощаваме.“ Това сподели авторката на „Чаках точно теб“ – Стефана Белковска по време на представянето на романа в „PM Club“ в София миналата сряда.

Сбъднатата мечта на Стефана Белковска – романът „Чаках точно теб“ и представянето му

стефана белковска

Една споделена история за пътя на мечтите, за приятелите, любовта, прошката, вълшебният свят на Лондон и музиката, белязаха изминалата сряда, в която имахме честта да присъстваме на едно различно представяне на книга. Различно, не само, защото не сме свикнали да виждаме препълнен столичния „РМ Club“ по такъв повод, не само, защото имахме усещането, че сме на премиера на вече световноизвестна книга, не заради завладяващите картини на заспиващия Лондон, които се въртяха на екрана, и не само заради светът, в който ни пренесоха всички участници в организацията. Различно, защото авторката Стефана Белковска има една особена енергия – енергията на любовта, споделянето и красотата, която носи не само на лицето си, но очевидно и в душата си.

стефана белковска

Чаках точно теб“ е дебютния й роман, една любовна история, която самата тя ни сподели, че е започнала да пише още на 16. Една психологическа творба за умението да прощаваш, докато ти разбиват сърцето и както самата Стефана каза – и да обичаш отново, а може би дори същия човек.

стефана белковска

Водещата Вяра Атова не успя да скрие вълнението в гласа си, докато интервюираше Стефана на сцената, а след това го пренесе и в прекрасните си изпълнения на живо на песните от репертоара на Адел.

стефана белковска

Свикнали сме, когато ходим по такива събития, да се отегчаваме от дългите литературни четения, но тук седяхме и слушахме в захлас гостите Гери Турийска („Пощенска кутия за приказки“) и Константина Живова („България он ер“), които буквално ни отнесоха в някакъв друг свят, в света на „Чаках точно теб“.

стефана белковска

За първи път виждаме как близо сто души слушат над 5 минути без да отронят нито дума. Но пък някой от тях отрониха по някоя сълза. Емоциите не спираха да се сменят и носеха в себе си онова усещане, което те кара да искаш да чуеш повече, да се прибереш вкъщи и да започнеш да четеш страниците на „Чаках точно теб“.

стефана белковска

След като Стефана благодари на всички присъстващи, на сцената се качи нейната дългогодишна приятелка Валентина Александрова, позната от риалити формата „Стар Академи“, която буквално накара всички да останем с отворена уста, докато изпълняваше песента на „Nothing compares to you“ на Шинейд О’ Конър, която посвети на младата авторка.

стефана белковска

Музиката е онова, без което не минава и един мой ден, затова и заема централна част в моя роман“, каза талантливата Стефана и ни остави да се потопим именно в това вълшебство заедно с Валентина и Вяра. А на нас не ни остава нищо друго, освен да кажем, че когато правиш нещо с любов в сърцето, се получава именно това – едно от най-прекрасните и емоционални събития, на които сме присъствали някога.

Чаках точно тебот Стефана Белковска можете да намерите в по-добрите книжарници и във всички онлайн магазини за книги.

Ние отиваме да четем, а вие?