По женски

10 правила за щастлива връзка

правила за щастлива връзка

10 правила за щастлива връзка. Какви примери да вземем от перфектните двойки?

Нищо не се сравнява с „медения месец“ във взаимоотношенията ви – държите се за ръце, не се уморявате да се целувате, признавате взаимно чувствата си и търсите близост през цялото време. Сладкият любовен период, обаче, има и своя край. Но новото равнище на отношенията не е причина да се откажете от страстта и грижата един за друг. Щастливите двойки всеки ден работят усилено, за да запазят романтиката и интимността помежду си. Направете така, че поне някои от тези прости правила, да се превърнат в навик. Статистически, това отнема 21 дни, за да превърнете нещо в ежедневна практика. Така че започвайте да отброявате дните!

1. Лягат да спят по едни и също време

Помните ли онова време, когато вие тъкмо бяхте започнали да излизате и не можехте да изчакате да си легнете и да се прегърнете за сън? Заспиването в едно и също време не е прищявка, а необходимост. Щастливите двойки лежат заедно в леглото, дори ако единият партньор се събужда много по-късно от другия.

2. Те намират общи интереси

Той най-вероятно няма да бъде в състояние да сподели страстта ви към пазаруването и не трябва да ви моли да ходите с него на риболов. Но е много важно да си намерите начини, по които да прекарвате време заедно. Tango или Samba, приготвяне на суши или пържоли, пътуване по целия свят, една фитнес тренировка, новият сезон на „Игра на тронове“ – изберете това, което ще ви накара да се насладите и двамата заедно.

3. Те се държат за ръце

Щастливи двойки винаги търсят близост. Най-елементарната проява за загриженост е при ходене да се държат за ръце. Много по-важно е да сте тук и сега с любимия си, отколкото само да разглеждате забележителностите или направо да се разхождате самостоятелно, изоставени някъде назад.

4. Те не се дразнят

Щастливите двойки се фокусират върху положителните неща, които прави партньора им. Правенето „от мухата слон“, мрънкането или критиката не са най-добрият начин, за да спечелите сърцето на някого. Ако имате проблем, поговорете за него, но се спрете и не се заяждайте един с друг. Психолозите съветват: вместо да решавате проблема с помощта на критика, използвайте позитивен подход. Например, ако вашият съпруг  прекарва твърде много време пред компютъра, опитайте се закачливо да му напомните за дома: „Липсва ми компанията ти. Може би ще можеш да се присъединиш към мен в хола? „

5. Казват „Обичам те!“ при среща и раздяла

Преди да тръгнете за работа на сутринта, не е трудно да целунете партньора си и да му кажете колко много ви харесва. Когато той се връща у дома след тежък работен ден – направете го пак. Хората забравят, че понякога най-малките прояви на любов и внимание имат огромно въздействие върху атмосферата в рамките на връзката. Ако започнете деня си с жест на любов, то вие го започвате с правилната страна.

6. Те излизат на срещи

На свой ред, планирайте романтична среща през цялата вечер. Както глупаво да звучи: подготовката за нея ще ви развълнува. Насладете се на взаимната си компания – това е една от основните тайни на любовта.

7. Те мразят рутината

Вашето отношение не трябва да се превърнат в нещо обичайно. Вземете спонтанни решения, изненадвайте се, организирайте забавни неща, намерете нови начини за прекарване на времето си заедно.

8. Те си изключват телефоните 

Отправете 100% от вниманието си към любимия. Сложете на пауза Instagram, Facebook и Twitter. Те могат да изчакат до сутринта.

9. Умеят да се извиняват 

Извиненията през зъби или неискреното: „Ами, съжалявам“ са отличен начин да провокират още една кавга. Научете се истински и искрено да поискате прошка. Ще бъде достатъчно, да продължите извинението със – „Съжалявам, защото …“ Проучванията показват, че добавянето на този съюз към вашите думи, ги правят да звучат по-убедително. Не се страхувайте да споделите искрените си емоции и задължително кажете какво в бъдеще ще се опитате да избегнете в такава ситуация.

10. Подбират думите си

Опитайте се да избягвате думи като „всеки“, „не ме интересува“, „какво искаш“. Произнасянето им, ще постави отговорността върху другия човек и ще покаже незаинтересованост. Вместо това, просто споделете мнението си.