женски качества които отблъскват мъжете

Женски качества, които отблъскват мъжете. Кои действия и бездействия на жената дразнят най-много мъжете?

Психолози и автори на социални проучвания на общественото мнение единодушно казват, че щяхме да сме изненадани, ако жените знаехме кои наши качества мъжете действително смятат, че са отблъскващи и кои са в състояние да толерират. Когато е влюбен, мъжът си затваря очите пред липсата на готварски умения, липсата на диплома и навика да закъсняваме навсякъде, докато някои от нашите недостатъци за по-силния пол са повод да избягат далеч.

„BITCHINESS“

Чудихме се, маехме се, но понякога нещата на английски са си най-правилни! Въпреки факта, че рафтовете в книжарниците днес са пълни с всевъзможни „учебници“ относно това, как да си покажеш своето „bitchiness“, проучванията показват, че мъжете не намират това за толкова привлекателно. Така че, в резултат на проучване, проведено в САЩ, първите десет най-отблъскващи качества на жените, според мъжете, са предимно „хитростите, критикуването, скандалите и говоренето на глупости за други жени“. За разлика от най-ценните характеристики на жените, които според тях са – добротата, остроумието, доброто чувство за хумор и способността да простиш и да правиш компромиси.

БЪБРИВОСТ

Последния епизод на любимия телевизионен сериал, разпродажбата в магазина за обувки, клюките около колежката, скандалите, интригите, безкрайните приказки за всeки и всичко – са нужни на жените като въздух, а при мъжете, като правило, предизвикат дразнене, главоболие и желание да отидат  извънредно на риболов. Така че, ако забележите, че на четиридесетата минута на любимия си монолог той само кима на случаен принцип, без грам загриженост, е от ясно по-ясно, че той въобще не ви слуша.

РЕВНОСТ

В умерени дози може да се ревнува, от време на време дори е полезно за една връзка – нещо като искра, която разпалва страстите и не позволявайте да ви е скучно. Съвсем друго са хроничните пристъпи на женската ревност. Подозрението, скандалите и вечните въпроси „Къде беше“ и „Кой ти звъни“, проверките на телефона и пощата, упреците и сълзите, в крайна сметка могат да стигнат до момент, в който мъжът ще се насочи към вратата, колкото и търпелив и любящ да е.

СОБСТВЕНИЧЕСКО ОТНОШЕНИЕ

Според психолозите, мъжете имат две основни изисквания, свързани с отношенията с жена: първата – да бъде нужна, а вторият – да бъде свободен. Тази формула изглежда парадоксално само на пръв поглед: с чувството за полезност на мъжа има нужда от свой собствен свят, способността да „отиде в пещерата“, дори и ако в пещерата понякога има онлайн игри или билярд клуб (разбира се, не става въпрос за крайности, когато искат да прекарат цял ден пред екрана на компютъра). Неспособността или нежеланието да се признае мъжката необходимостта от свобода и желанието да му контролираме всяко движение са най-добрият начин бързо да останете на изходна позиция.

АЛЧНОСТ

Дори и при най-щедрият и внимателен мъж, алчността на една жена и неблагодарността й ще го побърка. Точно както в приказките на Пушкин за алчната стара жена, която не може да се наслади на усилията на отчаяния мъж. Безкрайната взискателност и изпълнението на всички капризи на избраницата, са риск един ден ненаситната жената да се въплъти в ролята на героинята от класиката – да остане сама „с нищо друго.“

ЛЕПКАВОСТ

Вечната грешка на влюбените жени е да оставят в миналото стария си живот, собствените си хобита и интереси в полза на любимия. С полагането на мъжа в центъра на своята Вселена, тя се отказва от обичайните си хобита, ограничава комуникацията си с приятели, иска да прекара цялото си време с любимия и очаква същото маниакално взискателно внимание от него. Понякога, разбира се, тази любовна еуфория улавя и двамата и за тях останалата част от света престава да съществува. Но често манията възпира мъжете. За тях е много по-интересно да бъдат с жена, която живее свой живот и не се опитва да постави на пиедестал избраника си.