По женски

Кога има предпоставки за изневяра ?

изневяра

Науката е разглеждала до сега биологията, генетиката, психологията и дори доходите като фактори и причини за изневяра. Според проучване, направено от Университета в северна Каролина, партньорите, които не вярват в лоялността на половинките си са по-склонни сами да изневерят. И макар да не са напълно убедени за предполагаемата измяна, те чувстват, че имат правото да отвърнат с „ответен удар“ на човека до себе си, който евентуално ги е наранил. Хората, които са прекалено параноични относно това дали техния партньор изневерява идентифицират четири основни елемента, които отписват като подозрително поведение. Може да разберете дали има вероятност от измяна във връзката ви, ако са налице някои от следните неща.

Когато партньорът ви излиза с други хора

Всъщност има хора, които искат буквално да „задушат“ половинката си с присъствието си. Дори опитват да ограничат социалните им активности в случаите, в които не могат да са част от компанията. От една страна това показва недоверие, което се възприема на подсъзнателно или съзнателно ниво и води след себе си желание за самостоятелност. Това, че партньорът ви иска да излезе със своята приятелска мъжка / женска компания не означава непременно, че изневерява, обаче. Ако няма други доказателства или съмнения за това, излишната подозрителност може да доведе до реална изневяра след време.

Когато партньорът ви гледа порно

Много моногамни хора гледат ТВ каналите за възрастни. Дали с образователен характер, за настроение или заради възможността от фантазирането за други партньори, няма нищо лошо в наблюдението и това не води гарантирано до физическа изневяра. Заради дискретния начин по който се случва това все пак, има вероятност да изглежда тревожно. Най-добрият начин за реакция е да се включите в играта. Ако обаче човека до вас гледа порно и страни интимно от вас в продължение на месеци, това е обезпокоително съмнение за изневяра.

Когато партньорът ви не отговаря веднага на обажданията или на съобщенията ви

Разбира се, не е нужно да откачате всеки път, когато чата ви изведнъж прекъсне или телефона му няма обхват. Не всички хора смятат за нужно да връщат отговор, но ако половинката ви не отговаря на спешните ви sms – и или чести обаждания, вероятно нещо става. Поддържайте често комуникация и разберете причините за игнорирането ви. Не драматизирайте предварително, но поставете някои „капани“, които да разсеят или потвърдят съмненията ви.

Когато партньорът ви не отговаря на физическата ви близост

Емоционалната и физическата близост са взаимно свързани. Ето защо, ако не виждате едната – видимият израз на чувствата, става ясно и какво е положението с невидимия. Определено трябва да ви светне сигнална лампичка, ако половинката ви отказва се*с, притеснява се да показва публично интимност, не ви споменава сред познати или е разтревожен, когато се приберете изненадващо по-рано.