как да се влюбим отново в половинката

Усещате ли, че сякаш отношенията ви с любимия са някак изчерпани и нещата се случват сякаш по навик? Питате ли се какво се случи с тези изгарящи чувства, които ви владееха в началото на връзката ви, когато бяхте силно влюбени? Ако взаимоотношенията ви са достигнали до подобна фаза, просто се върнете мислено на зад към момента, в който се открихте един за друг. Изпробвайте тези 12 метода, за да върнете искрата помежду си.

Има 12 начина как да се влюбим отново в половинката си?

1. Организирайте си срещи веднъж седмично ( или повече )

Спомняте ли си, колко забавно ви беше, когато излизахте на среща заедно? Филм, разходка край реката или в парка, просто седене на пейката един до друг в тишината, поделяйки си вкусно лакомство, танц на пода в гимнастическия салон, гушкане под одеялото в студен ден на трибуните на някоя спортна игра или дори игра на тенис? Ако тези спомени са избледнели и времето ги е погълнало, трябва да ги възродите. Срещите ви към настоящия момент ще възобновят приятните емоции.

2. Хванете се за ръка

Първият път, в който държите ръката на любимия е наелектризиращ. А кога за последно държахте ръцете си? Това все още трябва да ви кара да се чувствате приятно и вълнуващо. Самият смисъл от допирът на две ръце, стиснати заедно леко или здраво, може да създаде онова чувство за взаимност и заедност отново.

3. Прекарайте време, говорейки си по телефона

Спомнете си, как в началото на връзката си можехте да говорите и говорите, а след това да поговорите още малко двамата. Често, след като се върнете в къщи след срещата, се обаждате на вашето момче или момиче и разговаряте и по телефона. Струваше ви се, че може да обсъждате всичко. Ако напоследък предпочитате да гледате нещо заедно или да играете на игра, но без да разменяте дума един с друг, относно изминалия ден, нищо чудно, че се чувствате скучно и апатично във връзката си. Говорете си. Често. Заедно. Повторете от начало.

4. Прегърнете се

Това можеше да създаде потни длани, колебливост и дори несвързан мисловен процес преди. Малкото птиченце в сърцето ви пулсираше, когато той за първи път се протегна колебливо и постави ръцете си върху вас. А когато вие се приближихте още по-близо, той си отдъхна с облекчение. Беше възторжено, нали? Този пристъп на вълнение трябва да се завръща всеки път, когато обгръщате с ръце любимия човек. Придърпайте го близо до себе си и прошепнете нещо мило в ухото му.

5. Разхождайте се двамата

Няма нищо по-опияняващо от разходка с любимия на фона на красив пейзаж. Докосването на ръцете ви или прегръдката на телата ви, докато се любувате на небето, цветята в парка, залеза, шума на реката или вълните, ще ви накарат да се чувствате спокойно и приятно в компанията си. Това ще върне спомените от минали подобни преживявания и от моментите, в които се влюбихте един в друг за първи път. Разходката не трябва да бъде дълга и ангажираща – просто се разходете хванати за ръка или прегърнати и разговаряйте както преди.

6. Смейте се заедно

Сериозността убива чувствата. Спомняте ли си, когато правихте смешни физиономии, за да предизвикате усмивката на любимия или когато си разказвахте забавни вицове и случки? Когато се гъделичкахте или когато си правехте номера? Смехът беше лесен, когато бяхте влюбени и искахте да бъдете постоянно един около друг. Разбира се, че няма как да се смеете постоянно, но периодичните поводи за забавление и смях са приятни и отпускащи напрежението.

7. Казвайте си един на друг колко се обичате

Казват, че е важно да казвате поне осем пъти на ден „Обичам те“. Първото чувство на искрена и дълбока любов ви беше обзело толкова вълнуващо, че искахте да го изкрещите от покрива на най-високата сграда, помните ли? Използвайте всевъзможни начини, за да го казвате или показвате на любимия си ежедневно – чрез думи, sms, бележка в джоба, надпис върху огледалото или кратко видео съобщение – вариантите са много, ако имате желание ще намерите начини.

8. Сгответе нещо вкусно един за друг

Ако консумирането на готова храна е обичайната ви вечеря, значи във връзката ви има сериозен проблем. В началото на отношенията ви, нямахте търпение да зарадвате любимия с вкусни сладки или вечеря, приготвени специално за него. Тогава сядахте заедно на масата или в двора и разговаряхте, докато се наслаждавахте на храната. Времето не беше проблем. Надявахте се ястието да не свършва, за да може да удължите удоволствието от момента. Дори тогава, просто оставяхте чиниите в мивката и продължавахте дълбоката си или лекомислена дискусия. Опитайте това отново.

9. Бъдете мили

Добротата е едно от тези качества, които изпитвате, когато сте влюбени. Искате да правите мили жестове и да се отнасяте добронамерено с всички. Държите се по най-добрият начин и виждате света през розови очила. Спомнете си това усещане и бъдете отново мили – ще се изненадате от въздействието, което ще окаже това ви отношение.

10. Направете впечатление

О, какво впечатление правихте преди! Красива рокля, обаятелен парфюм, ослепителни обувки, нова прическа… Той ви отваряше вратата на автомобила, за да седнете. Едно бързо намигване, когато се приближавате към него или когато ви изпращаше до дома ви след приятна среща. Всичко се правеше с цел да се създаде впечатление. Поговорката : „Веднъж, след като си я получил, я забрави“ трябва да бъде изгорена отново и отново и трябва да звучи : “ Веднъж, след като си я получил, продължавай да създаваш искри.“

11. Пишете си бележки

Дните, в които трепетно очаквахте да получите бележка, писмо или съобщение от любимия са отминали отдавна. Но днес, когато има много повече възможности за показване на внимание към половинката чрез  Skype, Facebook, e-mail и т.н. бъдете креативни и не пропускайте възможност да демонстрирате чувствата си и да кажете на любимия човек ,че мислите за него и се радвате от факта, че присъства в живота ви.

12. Просто бъдете заедно

Знаейки, че ще прекарате известно време с човека, в когото сте влюбена, предизвикваше тръпки в тялото ви от главата до петите. Единственото нещо, което искахте, беше да сте заедно двамата. Не желаехте да се разделяте и докато вършехте индивидуалните си задължения, мислите ви постоянна бягаха към него. Нямахте търпение дългия работен ден да свърши и отново да сте заедно. Намирайте време един за друг и сега. Правете каквото и да е заедно, за да възвърнете любовното чувство.