По женски

Кога е най-доброто време за секс

време за се*с

Работа, учене, сън, деца, стрес! Има много задължения, които пречат на двойките да правят се*с редовно, но само защото сте пропуснали шанса си в събота вечер, не значи, че не може да го вършите в други дни. В действителност, сутрешният се*с си има своите предимства, но има и някои недостатъци. Тук, експертите ще ни прекарат през плюсовете и минусите на се*са в различното време на деня.

СУТРЕШНИЯТ СЕКС:

Тъй като това е времето на деня, когато мъжете са биологично в най-добро настроение, е лесно да се възползвате от безстресовото и отпочинало състояние на партньора си. „Мъжете имат по-високо ниво на тестостерон, когато се намират в най-ранните етапи на пробуждане“, казва психотерапевтът д-р Тами Нелсън.

Скорошно проучване по отношение на съня и се*са, показва, че женската възбуда също може да достигне своя връх точно след добър сън през нощта. Също така, сутрешният се*с повишава имунитета и можете да го броите за спорт – изгаря пет калории на минута.

Освен очевидното (сутрешен дъх, замаяност) има риск да станете после супер-немотивирани, тъй като оргазмите стимулират релаксиращите химикали в мозъка, които има вероятност да ви накарат да искате да се обърнете и да заспите отново, а не да скочите от леглото и стартирате деня си.

СЛЕДОБЕДНИЯТ СЕКС:

Когато деня вече е на път да си тръгне, няма нищо по-хубаво от един освежаваш следобеден се*с. „Сексът намалява стресовият хормон кортизол и увеличава хормоните, които ни карат да се чувстваме по-добре като серотонин и допамин.“ Превод: Това е по-добрата опция от следобедна чаша Starbucks и излиза много по-евтино.

Нелсън Хокимайър също посочва, че тъй като жените се възбуждат първо в главата си, по време на деня са най-будни и наясно с фантазиите си. Недостатъкът при следобедният се*с е невъзможността да се осъществи поради работният график. През това време, за съжаление, повечето от нас са твърде заети да мисля за работа.

ВЕЧЕРНИЯТ СЕКС:

„След оргазъм, телата ни освобождават хормона пролактин, който ни помага да спим като бебета“, казва Хокимайър. Тъй като жените трябва да бъдат спокойни, за да достигнат до пълните нива на възбуда, за повечето от тях, това състояние е разно на „приключихме с деня“ добавя Нелсън. „Сексът през нощта може да бъде начин да се освободите от излишните и разсейващи мисли“.

Има също така и достатъчно време за гушкане след това, което според проучване, публикувано в архивите на Sexual Behavior, може да повиши удовлетвореността на двойките от се*суалния живот и връзката им, като цяло.

Ако се*сът в края на деня се чувства по-скоро като скучно задължение, отколкото едно лечение, то може да го добавите към дневния си график. Вечерният се*с може да бъде един чудесен начин, с което да сложите край на деня заедно, но ако това отнема радостта от се*са и довежда до излишно недоволство, то променете се*с режима си.

източник: stylecaster.com