обувки

5 начина как любимите ни износени обувки могат да изглеждат като нови.

Всички ние имаме любими дамски обувки, в които се чувстваме комфортно и заради тяхното удобство предпочитаме да ги носим най-често. Независимо дали въпросният чифт са лачени обувки на ток Mary Jane или меки кожени ботуши, те ще изглеждат винаги безупречно, ако са без белези от износване и петна. Предлагаме на вниманието ви пет начина да направите всички видове от любимите си чифтове да изглеждат винаги като че ли току-що излизат от витрината на магазин за обувки.

Как любимите ни обувки могат да изглеждат винаги като нови

обувки

Заличете белези от износване върху лачените обувки с вазелин.

Ивиците са неизбежни на лачената кожа – била тя черна или в телесен цвят, но за тях има просто решение: Нанесете малко количество вазелин върху чиста кърпа и леко разтривайте одраскани области, докато белезите изчезнат. Това е най-добрият начин да премахнете мръсотията от вашите Мери Джейн  (или отворени обувки с нисък ток) и да ги запазите лъскави.

обувки

Почистване на обувки естествена кожа с балсам за коса.

Всички ботуши естествена кожа започват да изглеждат лошо с износването.  Вместо да купувате боя за обувки, вземете си балсам за коса и чиста кърпа, след което леко разтривайте малко количество върху кожата. Восъкът вбалсама ще помогне за овлажняването на кожата на обувките, което много прилича на начина, по който хидратирате косата си.

обувки

Почистване на маратонки с MAGIC ERASER.

Да, това малко парче гъба, изработено от меламинова пяна е божи дар за запазване на маратонките от протриване. Намокрете ги първо и след това просто търкайте  върху петното, докато не изчезне – като магия.

обувки

Премахване на петна върху велур с гумичка.

Ако забележите отпечатък върху вашия велур, не забравяйте: Не всяка надежда е изгубена. Вземете неизползвана гумичка на молив (бяла или розова е най-добре) и търкайте с нея върху петното. Триенето ще предизвика мръсотията да се вдигне от материята и едновременно с това ще направи пухкави велурените влакна.

обувки

Съживете дъждовните гумени ботуши със зехтин.

Тънкият бял слой върху ботушите,  обикновено причинен от влагата и топлината, съвсем не е най-лошото, което може да се случи на гумените ботуши. Разбира се и за това си има лесно решение. Просто налейте малко зехтин върху чиста кърпа и след това разтъркайте с кръгови движения върху ботушите. Само не забравяйте да не прекалите с количеството на маслото.

източник:purewow.com