По женски

5 трика за красота, които всяка бременна жена трябва да знае

бременна

5 невероятни трика за красота, които всяка бременна жена трябва да знае.

Всички бременни жени се подготвят постепенно за промените в начина си на живот – в гардероба им вече има широки дрехи за бременни, започват да спазват здравословен хранителен режим, а също така се сблъскват с непознати до сега проблеми с красотата – косопад и промени със състоянието на кожата. Започват да ги безпокоят въпроси като:“Безопасно ли е да си боядисвам косата“ и „Дали новопоявилите се стрии ще останат завинаги“. Освен приема на витамини за бременни, закупуването на нови рокли за бременни и използването на  специална козметика за бременни, има и други неща, които ще помогнат на всички жени, които са в това деликатно положение, да продължат да изглеждат добре и да запазят добрия си външен вид, с който са свикнали да се показват.

5 трика за красота, които всяка бременна жена трябва да знае

  • Може да победите стриите с масло за тяло.

Изберете добре овлажняващ продукт с естествени съставки (като кокосово масло, какаово масло и други) и мажете кожата си обилно веднага след душ,  докато е все още леко влажна. Използвайте го навсякъде, но се съсредоточете върху корема, гърдите, ханша и бедрата. Ще получите незабавно облекчение от усещането за опъване и сърбеж, което обикновено се появява през второто тримесечие. Подобряването на еластичността на кожата при продължителна употреба – това е ключът за доброто й състояние както по време на бременността, така и след нея.

  • Може да победите появилото се акне с безопасни бебешки продукти.

Благодарение на скока на хормоните, мастните жлези на повечето бременни могат да ускорят производството си. Използването на мек препарат за почистване на лице два пъти дневно ще спомогне за предотвратяване на пъпките. Важно е също така да се поддържа кожата хидратирана с лосион без масло, защото всяко сухота може да сигнализира на тялото да произвежда още повече масла. При появата на акне, то може да се третира директно с масло от чаено дърво или продукт, направена на основата на сяра. В случаите, в които това не помага е добре страдащата от акне бременна да се обърне за помощ към дерматолог.

  • Може да победите подпухналите кръгове под очите с хидратация.

Всяка бременна с торбички под очите може да „благодари“ на задържането на вода в организма й за тях. За щастие, тук решението е много лесно. Колкото повече течности пиете, толкова по-малко ще запазят под очите и около глезените. За бързо решение, поставете две охладени филийки от картофи над подпухналата зона в продължение на десет минути.

  • Играйте с разкошната си коса.

Така лъскава и гъста! През втория триместър, скока на естроген може да направи косата ви да расте по-бързо и да стане по-малко вероятно да падне.  Възползвайте се максимално от това време и изпробвайте всеки стил прическа, в който се използват горещи уреди. Що се отнася до вековния въпрос за боядисването на коса по време на бременност, повечето дермотолози и лекари смятат, че това е напълно безопасно. Но ако искате да се вземете допълнителни предпазни мерки, изберете боя за коса без амоняк или попитайте фризьора си за някои техники като балеаж, например, в които цветът е поставен директно върху косъма – за разлика от скалпа – за да се ограничи контакта на кожата.

  • И ноктите.

Ноктите на почти всяка бременна започват да растат много по-бързо от обикновено. Освен факта, че в много видове лак за нокти са открити опасни химикалите, това е още една причина да  пропускате редовните си часове в салона за маникюр. Може да поддържате красиви нокти, като избутвате кожичките, намалите дължината и поставите само топ лак отгоре.

 

източник:purewow.com