По женски

Приятелство – как да го направим успешно и дълго

приятелство

5 неща, от които се нуждае всяко успешно приятелство.

Всички ние се нуждаем от приятели, с които да споделим хубавите и лошите си моменти – хора, с които може да празнуваме до зори или да залеем с порои от сълзи. Приятели, които винаги ще бъдат на наша страна и ще ни подкрепят каквато и глупост да направим. Истинското приятелство е нещо много ценно и е щастие и привилегия да имаш такива близки и доверени хора близо до себе си. Приятелството изисква усилие, любов и приемане. Жените преминаваме през различни етапи в живота си и независимо от възрастта, липсата или наличието на съпруг и деца, не трябва да късаме нишката с любимите си приятелки, с които сме преживели какво ли не. С годините, трябва да израстваме индивидуално и … заедно. Ето кои са важните неща за едно силно приятелство, за които вероятно сте чели множество цитати за приятелството.

5 неща, от които се нуждае всяко успешно приятелство

 1. Приемане и учене.

Първата стъпка към създаване на успешно приятелство е да приемете останалите такива, каквито са. Това означава, че не трябва да се изкушавате да ги съдите. Оставете ги да се чувстват спокойни и себе си в компанията ви. Не възприемайте приятелството ви като вид проект. То не е. Каквито и предизвикателства да ви предложи – приемете ги.

 2. Бъдете автентична и изцяло себе си.

Вие трябва да сте такава, каквато сте – импулсивна, срамежлива, непостоянна, объркана… Пред близките си приятелки не трябва да се прикривате. Приятелството не може да работи по друг начин. Вие не може да приемете и да обичате някой такъв, какъвто е, ако не знаете коя сте вие самата. Може да си позволите да сте честна и уязвима, защото това е единственият начин да се изгради връзка, която продължава след като настъпят трудности.

 3. Нямайте никакви очаквания.

Когато имаме някакви очаквания от хората, ние очакваме да правят нещата, които искаме. Трябва да приемем, че очакванията ни се отнасят само до нас, а не до нашите приятели. Не може да принудите някого да бъде точно такъв тип приятел, какъвто сте вие. Ето защо е важно да имате различни по характер и интереси приятели, които да запълнят живота ви по различни начини. Една може да е добър слушател, друга да купонясва здраво, трета да има страхотни съвети относно майчинството, четвърта да е с невероятно чувство за хумор и да може да ви разсмее във всяка ситуация. Но това не означава, че не може да изразявате нуждите си, напротив. Ако искате нещо, просто го кажете.

 4. Имайте една обща нишка

Също както в романтичните отношения, трябва да имате общи интереси и с вашите приятелки.  Интересите ви могат да се различават, но да имат една обща нишка във връзка с дейности и житейски цели, свързани с въпроси в дългосрочен план. Допирните точки изграждат един вид връзка. Дали ще пиете коктейли и ще разпускате след работа, дали ще споделяте любовта си към писане, театър, танци или кулинария – няма значение.

 5. Оставете егото си в къщи.

За да постигнете едно здраво и дългосрочно приятелство, трябва да се радвате на успехите на приятелките си също както на своите. Помагайте им винаги с каквото можете. Давайте им безрезервна подкрепа, любов и насърчение. Използвайте силните си страни, за да  балансирате техните слабости.

източник:popsugar.com