По женски

Трикове, които запазват сексуалната тръпка

трикове

Прости трикове как да запазите желанието за се*с с дългогодишният си партньор.

Проучване, направено сред 38,747 хетеросе*суални двойки, които имат връзка минимум от 3 години, бе публикувано наскоро от  „The Journal of Sex Research“ (списание със статистики от въпроси, свързани със се*са). Целта му е била да се открият начините за поддържане на се*суалното привличане между мъжете и жените, които са заедно от години. Трябва да се отбележи, че намаляването на либидото сред време е нещо често срещано в такива случаи. Хормоните, които повишават желанието за се*с в началото на връзката постепенно отстъпват място на гушкането и обгрижването – неща, които  насърчават любовта над се*са.

83% от анкетираните споделят, че са били напълно се*суално задоволени през първите 6 месеца от връзката. Запитани дали към настоящият момент са удовлетворени, 55% от жените и 43% от мъжете са отговорили утвърдително. Ако не попадате сред тях, сега ще научите как може да разгорите жаравата между чаршафите си.

Трикове, които запазват се*суалната тръпка

трикове

Не се залъгвайте, че това не може да ви се случи. Превенцията е ключов фактор.

Една трета от двойките в проучването, които бяха успели да запазят се*суалната тръпка с партньора си, а не да търсят стимули навън, казват, че са направили съзнателно решение да не превръщат се*са в рутина. Не са паднали в капана на заблуждението, че подобен проблем няма как да връхлети и при тях, само защото се радват на задоволителен интимен живот. Не се примиряват и с факта, че е неизбежно да правиш се*с само с един човек в продължение на години. Ето защо, за да не се стигне до там, те превантивно взимат мерки – четат статии, „образователни“ книги или гледат еротични филми, от които да вземат идеи за това как да изпробват нови неща в спалнята.

трикове

Изпробвайте клишетата.

Съвети като „Носи нещо привлекателна в леглото“ са от нещата, които работят, за да поддържат се*суалният пламък между дългогодишните партньори. Макар, че може да чуете тези думи и от баба си, истината е, че между 61% и 71% от щастливите двойки споделят, че поне единият от двамата в спалнята е облечен със привлекателна бельо. Факт е, че с течение на времето започвате все по-малко да се притеснявате как изглеждате в къщи. Не трябва да се отпускате дотолкова, че да имате неугледен вид за човека до вас, нали? Защото следващият въпрос в главата ви ще бъде „Защо не го привличам вече?“

Друга основна част от се*с съветите включва „Пробвайте нови пози“. Това клише също има причина да се повтаря във времето, защото съдържа много логика. Между 59% и 63% от анкетираните щастливци правят именно това. Дори прости неща като запалване на свещи или приглушаване на осветлението могат да бъдат от значение за нагласата към се*с. Изричането на „Обичам те“ в леглото действа възбуждащо на 75% от задоволените двойки.

трикове

Бъдете дръзки.

Ето нещо, за което баба ви определено не би ви посъветвала, но което определено би дало удовлетворение на дългогодишните се*суални партньори – аналната стимулация. 42% от мъжете и 37% от жените са опитвали и са доволни.

Вземете си играчка в леглото.

Почти половината от задоволените анкетирани си признават, че използват се*с играчки в спалнята, което вероятно обяснява и запазената тръпка между тях, както и следващото заключение.

Не бъдете егоисти или привлекателнасти.

Почти всички (98%) се*суално задоволени мъже, участвали в проучването и 78% от жените не само, че са достигнали до оргазъм всеки път през последният месец, но също така е успял и техният партньор в постелята. Сексът им не е бил нито егоистичен, нито привлекателнастки – и мъжете и жените са получили оргазъм, защото са се чувствали напълно освободени в леглото.

Говорете, говорете, говорете.

Не е изненадващо, че способността да разговарят за се*са се нарежда в топ 3 на силните предсказатели за добър и задоволителен полов акт. Има някои основни видове комуникация, които работят най-добре. Най ефикасни са: похвала (похвалете партньора си за нещо, което е направил по време на се*с), насочване (с молба да се направи нещо по време на се*с или да ви пита), възбуждане (изпращане на привлекателна снимки или съобщения) или привлекателна телефонни разговори.

Образовайте се.

Знанието е сила. Женската се*суална система е сложна, силно индивидуална и е по-трудно да се настрои от фино настроена цигулка. Колкото повече и двамата знаете за това – толкова по-добър се*с ще правите.

източник:dailymail.co.uk