По женски

Теми табу за първа среща

теми табу за първа среща

Теми табу за първа среща. Какво е правилно да не се спомене на първата среща?

Подготовката за първата среща често е не по-малко вълнуваща от предстоящия изпит или представянето на интервю за работа. За да бъде срещата с новия поклонник по-приятна и да няма ненужни обърквания, следва да се вземе под внимание този списък с теми за първа среща, които е по-добре да не се обсъждат.

Отношенията с бившия:

За да не се превърне вашата първа среща в една вечер на спомени и съжаления от миналото, избягвайте да говорите за бившите си любовници. Предишните връзки са важна тема, която можете да обсъждате, когато (и ако) му дойде времето. Сега трябва да се съсредоточите върху вашия спътник и да не се разсейвате от призраците на миналото. Ако вашият партньор проявява постоянно любопитство и попита за неуспешните ви романси, внимателно му обяснете, че ви е все още твърде рано да споделяте помежду си истории за миналото. Поговорете за това, което се случва в живота ви сега.

Религия и политика:

Всъщност, от гледна точка на етиката, тези две теми като цяло са нежелателни при общуването с близки, камо ли на първа среща (освен ако срещата ви не е във Факултета по политически науки, в Централата на кампанията или в дискусионен клуб). Ако единството в мирогледа е приоритет за вас, е достатъчно да получите помощ от социалните мрежи. От списъка на харесваните страници и общности може да се разбере какво му е мнението за света.

Пари:

Обсебващото запитване за състоянието на банковата сметка и размера на заплатата не са приятна тема за първата среща. Красноречивото обменяне на информация за собствените ви източници на приходи или оплакванията от скоковете във валутните курсове и разклатеното ви финансово положение също не трябва да бъде обсъждано. Като цяло, изключете паричните въпроси от романтичната среща.

Семейни проблеми:

Дори ако на първата среща разбирате, че пред вас стои много “ваш човек”, с когото искате да си говорите за всичко, не бързайте да се доверявате и да споделяте за напрегнатостта, свързана с живота на семейството ви, отглеждането на децата и конфликтите с роднините. Ако връзката е наистина предопределена, мъжът с времето е длъжен да се превърне във вашия основен приятел, съветник и вярно рамо.

Здраве:

Една трета от романтичните комедии, в които героинята търси любовта, тя попада на среща с герой, който споделя с нея медицинската си история, в която подробно описва коликите си и гордо показва изкараните камъни от бъбреците. Е, ако се абстрахираме от склонността на режисьорите да преувеличават, основната идея тук е да не се прехвърлят оплакванията за здравното състояние от медицинския кабинет в ресторанта.

Бъдещи глобални планове:

Въпросите в духа на “Къде се виждате след пет години” и “Какви са вашите цели в живота?”, перфектно се вписват в разговора, ако сте представител на обслужване на персонала, a отсрещното лице – кандидат за служител. Колкото и да искате да покажете степента на сериозността на намеренията ви, не задавайте така въпроса. Дайте си време и не прибързвайте. Дори това да е мъжа на мечтите ви, не го карайте незабавно да си декларира намеренията си.

източник: elle.ru
Inline
Inline