По женски

Защо ни привличат все неподходящи?

zashto ni privlichat nepodhodqshti maje

zashto ni privlichat nepodhodqshti maje

Ако сте се чудили защо ни привличат все неподходящи мъже, биологията може да даде конкретните обяснения за това. Половите хормони и дори човешката еволюция може да са причината за лошите ни избори на партньор. Почти всички жени имат бившо гадже или съпруг, с които са загубили  твърде дълго време, защото са разбрали накрая, че той не иска да се обвърже сериозно или не слуша внимателно разговорите и в крайна сметка не проявява достатъчно внимание. Всъщност, оказва се, че вместо мъжете, може да обвините биологията за това.

Дарвинизмът в срещите – защо има значение

Общо мъжете и жените търсят краткотрайни интимни партньори, с предпочитания към физически по-привлекателен субект, макар в красивото тяло да се крие не толкова привлекателна личност. Тези физически предпочитания са свързани с човешката биология. Дори и след странните младежки години, хормоните играят важна роля в избора на романтичен партньор. Според проучване, жените в период на овулация по-често предпочитат уверени и груби типове пред средно изглеждащи момчета. Те са склонии да изберат най-привлекателният сред тях, макар да изглежда ненадежден, финансово нестабилен или да има фобии.

Изглежда, точно в това време от месеца, жените са чувствителни към типове, които могат да ги дарят с най-силните деца. Жените често тълкуват дълбокият глас, изписаната челюст или увереното поведение като знаци за добри гени. Този констатация се отнася до много различни култури. От друга страна, някои жени възприемат скромните мъже като по-слаби в сравнение с доминиращите (и вероятно по малко способни бащи).

Ами мъжете, които се срещат с егоистични, ненадеждни или емоционално незряли дами? Стериотипът, към който мъжете мислят с репродуктивните си части, може да бъде определен обобщено, но също така намеква за отговор. Някои от тях споделят, че пренебрегват негативните качества на жените, ако ги смятат за красиви, особено ако нямат намерения за дълготрайна връзка с тях. Но науката за човешкото привличане не се отнася само до това дали срещуположният пол изглежда атрактивно или не.

Красавицата и тъпанарът – отговорът / дебат

Докато повечето учения считат хормоните за главни виновници за безрезултатните решения за срещи между мъже и жени, остава неизяснено привличането между половете. Науката предполага, че наследниците на Адам са склонни към поведение на истински тъпанари. С други думи, има доказателства, че привлекателните хора в повечето случай са смотаняци (т.е. по-агресивен и по-малко емпатични) по начало, без да е ясно точно защо. Освен това, много учения на тази тема се фокусират върху първите 20 години на мъжете и жените. Така че е възможно хората по-вероятно да предпочитат добре изглеждащ сърцеразбивач, пред надежден другар, защото те не са заинтересовани от брак и деца на този етап от живота си.

Но докато кофти типовете може да са ОК за няколко срещи, изследвания показват, че обикновено като съпрузи нещата стоят по друг начин. Някои проучвания са забелязали, че мъжете и жените гледат други стериотипи в дългосрочен план на партньорство, освен физическата привлекателност. Типично търсят интелигентни, стабилни и финансово независими типове за дълги взаимоотношения.

И така, как това се прилага към настоящия живот на срещите? За мъжете и жените, може да си струва да оставят настрана хормоните и тяхното въздействие и да погледнат с други очи на срещуположният пол, който дори и да не изглежда толкова физически привлекателно, може да носи в себе си най-привлекателната личност. А добрите момчета, специално, не трябва да се тревожат, ако нямат много женски скалпове на пояса си. Жените, които искат да създадат семейство ще оценят високо тяхната подкрепа, опора, надеждност, забавност и романтичност, които крият под не толкова привлекателната физика.