Пътешествия

10 безплатни неща в Сингапур

Fish-eye view of Singapore city skyline at sunset.

безплатни неща в сингапур разходка

Признаваме си моментално, че Сингапур е един от градовете, които си мечтаем да посетим. Ако и вие сте решени да се отправите в тази посока, вижте тези 10 безплатни неща в Сингапур. На ясно сме, че този град е може би най-скъпият в цяла Азия. Там ресторантите и баровете са като от друго измерение, относно ценовото им образуване. Но все пак не всичко е пари в този живот. Има начин да се насладим на миговете си в колоритния град без да харчим големи суми.

Няколко безплатни неща в Сингапур

безплатни неща в сингапур сгради

Винаги сме вярвали в идеята, че най-хубавите неща в живота са безплатни и сме решени да го докажем с тези 10 безплатни неща в Сингапур. Винаги можете да намерите забавни дейности, където и да пътувате, без да давате и стотинка за тях. Ако сте пътник с ограничен бюджет, но пък любознателен към света, има какво да научите от тази статия преди да се отправите към тази вълнуваща дестинация.

10 безплатни неща в Сингапур

безплатни неща в сингапур будистки храм

Храната в будистките храмове е сред тези 10 безплатни неща в Сингапур. В будистката традиция е редно да се предлага безплатна храна от храмовете на нуждаещите се или на всеки, който поиска. Там е неписан закон да не се отказва храна на никого.

безплатни неща в сингапур барове сгради

Най-добрият начин да не се лишавате от клубен живот, когато сте с ограничени парични средства, е като проучите няколко от баровете в града. Има доста, които канят групи, свирещи на живо, без входна такса. Ако сте жена, ще получите безплатна напитка.

безплатни неща в сингапур ботаническа градина

Опознайте местността като се разходите пеша. Разгледайте природата, парковете и красивите сгради. Може да се окаже вълнуващо преживяване и да се запознаете с интересен човек, докато се наслаждавате на местните растителни видове.

безплатни неща в сингапур кино филм

Гледайте филм на открито. Интересно нали? Свикнали сме да плащаме за гледането на филм, но местните жители са решили, че не е нужно да се плаща за това удоволствие. Настанете се удобно на някоя пейка и се насладете на емоцията от филма. Ето, че фасадите на сградите имат и друго приложение, освен за рекламиране.

безплатни неща в сингапур 2

Влезте в „Резорт Уърлд Сентоса“ (Resorts World Santosa). Това е открит мол с множество безплатни забавления през деня. Как да стигнете до там ли? Отново безплатно. Мола има специален организиран автобус, който се движи по спирките и забира всеки, желаещ да посети мястото.

безплатни неща в сингапур фестивал

Ако попаднете в Сингапур по време на честването на някой празник, по улицата се организират тържества и всички напитки са безплатни. Забавлявайте се на фестивалите.

безплатни неща в сингапур резерват крокодил

Сунджей Було (Sungei Buloh) е резерват, където се отглеждат защитени видове птици и други животни, любители на влажните зони. Мястото е богато и на много растителни видове. Ако останете за по-дълго ще имате възможността да се насладите на полета на някои от най-забележителните птици в Азия, както и на крокодили. Входът е свободен в делнични дни.

безплатни неща в сингапур статуя

Хороскопите в будистката култура са от изключително значение. Ще имате възможността да изпробвате сингапурските предсказания безплатно. Нужно е да отидете в храма Куан Им Тонг Хууд Чо (Kwan Im Thong Hood Cho) и да напишете желанието си на лист хартия.

безплатни неща в сингапур ботаническа градина

Ботаническата градина в Сингапур често се превръща в сцена за концертите на симфоничния оркестър на града и е напълно безплатно да ги послушате.

безплатни неща в сингапур летище

И ако ви остане малко свободно време на летището (минимум 5 часа) можете да се запишете на някоя от безплатните разходки с автобусче из Сингапур. Ако нямате това щастие, останете на летището и се отпуснете в безплатните за ползване масажни столове и други удобства. Приятни мигове в един от най-красивите азиатски градове!