Пътешествия

Какво да посетим във Валенсия?

valensiq lodki qhti kashti

Валенсия, голям град на източния бряг на Испания, който е добре познат сред туристите. Градът е смесица от стари и нови сгради, което кара всеки посетител да се чувства на истинско специално място. Пази в себе си средновековни замъци и кули, както и модернистична и арт деко архитектура. И разбира се, пренаситен е от огромни търговски центрове и много места, където да похапнете и пийнете.

Валенсия – стари улички, история и зеленина

valensiq fontan statuq plaza de la virgen

Стъпите ли на тази земя ви се предоставя възможност да видите град опакован с история и култура, да проучите старите улички и и широките озеленени търговски зони на този наистина страхотен град.

Забележителности и забавления

valensiq ploshtad Plaza del Reina faiton

Площадите във Валенсия са като в повечето европейски градове предвид размера и значението им. Един от интересните е Плаза дел Рейна (Plaza del Reina), който се намира в старата част на града и е магнит за повечето туристи. За изненада или не, там можете да видите изискани файтони, които изпълняват ролята на такси.

valensiq svetiq graal

Валенсия е един от градовете с претенции, че  Светия Граал (чашата, от която Исус е пиел по време на Тайната вечеря) му принадлежи.

valensiq katedrala

Катедралата на града е прекрасно антично място и си струва да я посетите. В нея се намира Граала.

valensiq pazar plodove zelenchuci

Централния пазар на града е място където ще се потопите в ежедневието на местните хора. Разделен е на секции в зависимост от вида на храната и разположението и – риба, месо, плодове и така нататък.

valensiq plajove kashti

Плажовете на Валенсия не са за изпускане. Мнозина биха казали, че една слънчева почивка не е пълноценна без посещението на плажовете, така че за всеобщо щастие града разполага с много плажове по крайбрежието си, повечето от които са непокътнати и незастроени. Можете спокойно да се излегнете или да се потопите в чистото синьо море.

Fallas festival valensiq

Фестивалът Fallas е най-странното и най-зрелищното нещо, което можете да видите в града.

arhitektura futuristichen stil valensiq sgradi

Всеки посетител на града трябва да види „градът на изкуствата и науките“, а именно няколко футуристични сгради, проектирани от местните архитекти Сантяго Калатрава и Феликс Кандела.

valensiq reka turiq

Inline
Inline