lesno patuvane sas samolet

Лесното пътуване със самолет вече е възможно. Летенето отдавна се е превърнало в част от живота ни с цел да направим света по-малък и достъпен. Благодарение на тези машини сме променили начина, по който възприемаме времето и разстоянията. Независимо дали искате да отидете да се гмурнете на някой красив остров или ви се налага да пътувате заради бизнес ангажимент. Независимо от факта, че този транспорт съществува повече от век, много хора все още изпитват неудобство и затруднения когато им се налага да пътуват.  Представяме ви някои житейски трика, които ще направят следващия ви полет по-приятен и по-малко разочароващ.

Различното пътуване със самолет

lesno patuvane sas samolet

За тези, които летят само по повод почивки, пътуването със самолет е вълнуващо преживяване, чудесен начин да си прекарат времето прекрасно, вид бягство от нормалния живот. Но за тези, които трябва да пътуват често по работа, летищата, самолетите, както и всичко свързано с тях се асоциират с караници, недоразумения, чакания и кум други бъркотии. Сборът от всички тези фактори превръщат летенето със самолет в нещо ужасно и стресиращо.

Как да организираме приятно пътуване със самолет?

lesno patuvane sas samolet

Резервирайте сутрешен полет за по-приятно пътуване със самолет.
Ако сте склонни към „въздушна“ болест, е добра идея да летите в сутрешните часове, когато е възможно. Причината за това не е тайна. Въпрос на разлика в температурите. Горещината в самолета през деня не е пряко причинена от слънцето. Той първо се е затоплил на земята, а след това и от въздуха над него. В резултат на това, винаги е по-горещо когато е близо до земята и постепенно става по-студено, докато самолетът се изкачва на високо. Сутринта на земята е по-горещо, отколкото в средата на деня, което означава по-малко разлика в температурите на различни височини и по този начин вероятността от турбуленция е по-малка.

Седнете близо до крилете на самолета.
Човек не трябва да бъде учен в сферата на летенето, за да разбера този трик. Ако сте близо до крилете, наклонът на самолета при завой ще го усетите минимално. Колкото по-стабилна вашата позиция, толкова по-малка е вероятността от „въздушна“ болест.

Носете си допълнително захранване за мобилните устройства.
Едва ли има нещо по-лошо от това да ви се изхаби батерията на електронния четец или на таблета, когато сте на борда на 10-часов полет. Като се има предвид, че по-голямата част от съвременните устройства не са с най-дълго издръжливите батерии, е добра идея да имате допълнително захранване.

Резервирайте си билети за вторник или за рано сутринта в сряда.
Цените на самолетните билети варират постоянно. Има дни, в които цените са значително по-ниски. Според проучване, най-подходящото време да си поръчате билет е късно във вторник и рано сутринта в сряда. Причината е проста – повечето ценови скокове са в петък. Всички авиолинии гледат конкурентите си. В понеделник всички свалят цените след „силния“ уикенд, във вторник се появяват още по-ниски цени от останалите компании и така верижна реакция до сутринта на сряда.