pochivka v gurciq na pelopones

Красивата природа и културното богатство на Пелопонес в Гърция едва ли са надценени. Този южен полуостров, като че ли има най-доброто почти от всичко гръцко и е предпочитано място за почивка. Символи на това място са важни паметници и археологически обекти като  Омировите дворци на Агамемнон oт Микена и на  Нестор от Пилос, най-запазените от всички гръцки театри в Епидориус и Олимпийския огън – домакин на Олимпийските игри от век. Природните красоти като планини, гори, пещери, реки и слънчеви плажове превръщат Пелопонес в предпочитана туристическа дестинация целогодишно.

Почивка в Гърция на Пелопонес – къде са най-красивите плажове?

pochivka v gurciq na pelopones

Войдокилия е добър избор за дестинация на вашата почивка в Гърция на Пелопонес. Плажът е национално богатство на полуострова и един от най-красивите пясъчни плажове в Гърция. Намира се на 11 км. от Пилос и на 4 км. от Гиалова.

Романтична почивка в Гърция на Пелопонес

pochivka v gurciq na pelopones

Един от най-живописните гръцки плажове се намира на Елафониси – малък остров срещу Неапол. Пейзажът  е изпълнен с прекрасни пясъчни плажове, дюни и чисти сини морски води. Хилядите посетители  обичат да се любуват на екзотичната  гледка, докато правят слънчева бани или се разхождат по брега.

pochivka v gurciq na pelopones

В цялата област около Лутра, Килини доминират големи плажове и гори от борови и евкалиптови дървета. Мястото е известно още от древността с лековитите си води от седем извора, които оказват благотворно влияние върху заболявания, свързани с различни  ревматични и  дихателни проблеми.

pochivka v gurciq na pelopones

Калогрия  е известен също и като плажа на Зорба. Красиво и екзотично място, предпочитано както от туристите, така и от местните жители.

pochivka na pelopones

Плажът Аркуди е известен със златният си пясък. Насладете се на слънчевите бани и кристално – чистата вода, които мястото предлага.

pochivka v gurciq na pelopones

Захаро предлага невероятен пейзаж на посетителите си. Красивата композиция от зелени лозя и маслинови дръвчета се допълва от жълтите нюанси на царевицата. Каяфа е най-популярното селище в региона. Приказните му пясъчни плажове са обградени от прохладни борови горички.

pochivka na pelopones gurciq

Представихме ви някои от най-привлекателните плажове за вашата невероятна лятна почивка на Пелопонес в Гърция. Стягайте куфарите и потърсете прохлада от летните горещини на някое от тези екзотични места!

Красив плаж за почивка в Гърция 

pochivka v gurciq na pelopones

Плажът Калогрия в Гърция на Пелопонес

pochivka v gurciq na pelopones