Венеция – забележителности

венеция забележителности

Венеция – забележителности. Един от най-впечатляващите с архитектурата си градове.

Венеция е един от най-уникалните градове в света и всичките й забележителности са специални. От континенталната част на острова, на която е разположен градът, той е разделен само на няколко стотин метра, но преминавайки през тях, вие откривате за себе си един друг свят. Тук нещата не са точно такива, както в останалата част на Италия и далеч не като в другите страни. Вместо това, виждате на мястото на широките улици – канали с вода, вместо автомобили – лодки и гондоли. Градът изглежда се е обърнал към водата, а пешеходецът тук се чувства така, сякаш е влязъл в красив дворец през задната врата. Но това чувство изчезва веднага, когато стигнете до площад Сан Марко.

Тук са концентрирани най-известните забележителности на Венеция – Дворецът на дожите и катедралата Сан Марко. В изграждането им, венецианците демонстрират своята оригиналност. Дворецът на дожите е най-редкият и най-яркият пример на готическата  архитектура, а катедралата Сан Марко е повече византийска базилика, отколкото италианска църква.

Венеция – забележителности ( Сан Марко )

венеция забележителности

Самият площад Сан Марко е едно от най-романтичните места в света, привличащи младоженци от цял свят. В продължение на години, храненето на гълъби на площада е станало част от сватбения ритуал. Сега гълъбите на Сан Марко не са там, но многочислени младоженците все още отиват там, за да се превърнат самите в една от забележителностите на Венеция.

Но Сан Марко, далеч не е целият град. Забележителности във Венеция могат да бъдат намерени на всяка крачка. Едни от тях са красивите дворци по Канале Гранде и старите църкви, както и множествата мостове, които един с друг не си приличат. Всяка къща в този град е построена върху вода, което по само себе си може да се нарече уникален архитектурен паметник. Така че, да търсим интересни точки във Венеция, не е необходимо, просто трябва да минете през нея и да се наслаждавате на този невероятен град.

Забележителности във Венеция

венеция забележителности

венеция забележителности

венеция забележителности

венеция забележителности

венеция забележителности

венеция забележителности

венеция-забележителности

венеция-забележителности

венеция-забележителности