Уникална рецепта за пица с плодове, която ще изненада и впечатли всички, само с наименованието си. Тя има мека и сладка лимонова коричка, покрита с глазура от крема сирене с аромат на босилек и лимон, а отгоре е украсена с пресни плодове. Комбинацията от вкусове и продукти е перфектна. Ако досега не сте били почитател на плодовата пица, след като опитате нашето предложение, определено ше промените мнението си.
Рецепта за пица с плодове – необходими продукти
Ето и списъка с хранителни продукти, които да си набавите, преди да започнете с приготвянето на тази вкусна рецепта за пица с плодове:
За блата с лимон и захар:
2 1/2 чаши брашно
1 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 чаша меко краве масло
1 1/2 чаша захар
1 чйце
1 ч.л. ванилия
кората на 1 лимон, фино настъргана
2 с.л. лимонов сок
За глазурата с лимон и босилек:
2 опаковки меко крема сирене
1/2 чаша меко краве масло
3 чаши пудра захар
1 ч.л. ванилия
кората на 1 лимон, фино настъргана
2 с.л. лимонов сок
1/2 чаша пресни листа босилек
Начин на приготвяне на плодовата пица
Ето и инструкциите за приготвяне на рецептата за пица с плодове, описани в последователни стъпки за улеснение:
1. Затоплете фурната на 180 градуса. В малка купа смесете сухите съставки за блата – брашното, бакпулвера, содата и солта.
2. В голяма купа разбъркайте захарта и маслото на крем. Прибавете яйцето и разбийте добре сместа, докато придобие светъл отенък. Смесете лимоновата кора и сока, и ги прибавете към сухите съставки.
3. Застелете хартия за печене на дъното на тава. Разпределете равномерно тестото вътре. Печете 15-20 минути или докато краищата станат златисто-кафяви на свят.
4. Пригответе глазурата, като смесите в голяма купа крема сиренето и маслото. Измийте и подсушете листата босилек, след което ги поставете в хаванче или чопър. Смелете ги до конзистенция на паста.
5. Изсипете малко количество от сместа на маслото и крема сиренето вътре, за да събере целия смлян босилек, който ще полепне по нея. След това върнете в голямата купа и разбъркайте добре.
6. Към сместа прибавете ванилията, лимоновата кора и сока. Внимателно изсипете и пудрата захар вътре и разбъркайте добре.
7. След като блата за пицата се охлади, разпределете равномерно върху него от глазурата. Поставете тавата в хладилника за един час, за да стегне добре.
8. Подредете охладената повърхност с парчета плодове. Гарнирайте с по едно листенце босилек или малко лимонова кора. Добър апетит!