Рецепти

Идеи за Великден: 10 празнични трапези

idei za velikden

idei za velikden

Малко преди празничните дни сме ви приготвили 10 трапези, които да използвате като идеи за Великден. Това е специално време от годината, през което децата са особено привлечени от игрите с яйца. С дизайните за маса по-долу, ще можете да впечатлите гостите си и ще вдигнете празничния дух в дома.

idei za velikden

Когато става въпрос за Великденски декор, не се чувствайте задължени да се придържате към типичните ярки палитри. Експериментирайте и с меки нюанси като розово, бледо-синьо и лавандула, може да заложите и на монохромна тема. Днешните поместени снимки демонстрират различни стилове. Внесете чувстовото, което изпитвате към празника на Великденската ви маса.

Централната част на масата задава тона за цялата храна, така че има смисъл, че може да искате да отнеме известно време с тази важна част от декора. Тази прекрасна Великденска маса е с центрирана колоритна ваза с лалета и яйца в пастелно омбре. Светлите нюанси с пастелните цветове като синьо, сиво, зелено и розово са нетрадиционни за Великденски интериор:

Атрактивни яйца като идеи за Великден

idei za velikden

Тези семпло изрисувани великденски яйца в медено и тюркоаз са още една лесна и оригинална идея за Великден. Трябват ви само дървени яйца, боя, и стъклен съд със столче. Неочакваната цветова комбинация от синьо и мед с лъскавата овална форма на яйцата дава на трапезата съвременен вид.

idei za velikden

Друга интересна идея за Великден е маса украсена с хартиено „гнездо“, която е създадена с помощта на тънки ленти от цветна хартия, както и монограма върху яйце.

Сладки идеи за Великден

idei za velikden

Десертните маси са на мода и са развлекателни. В действителност, луксозните маси често включват щандове с торти и лакомства, аптекарски стъклени съдове пълни с цветни бонбони и интересни декори (като керамични зайчета, пилета от пух и др). В случая пак се набляга на пастелните тонове. Дизайните също така включват цветова схема на жълто, зелено, синьо и ярко оранжево:

Вкусна трапеза за Великден 

idei za velikden

Идеи за Великден – десерти, бонбони в тематични за празника чинии

idei za velikden

Екстравагантни яйца за Великден в брокат и декор с рози

idei za velikden

Празнична Великденска трапеза с розови лалета и бял порцелан

idei za velikden

Детска маса за Великден с конфети и лимонада

idei za velikden