velikdenska praznichna trapeza yajca

Малко преди празничните дни сме ви приготвили 10 трапези, които да използвате като идеи за Великден. Това е специално време от годината, през което децата са особено привлечени от игрите с яйца. С дизайните за маса по-долу, ще можете да впечатлите гостите си и ще вдигнете празничния дух в дома.

velikdenska trapeza qyca ombre

Когато става въпрос за Великденски декор, не се чувствайте задължени да се придържате към типичните ярки палитри. Експериментирайте и с меки нюанси като розово, бледо-синьо и лавандула, може да заложите и на монохромна тема. Днешните поместени снимки демонстрират различни стилове. Внесете чувстовото, което изпитвате към празника на Великденската ви маса.

Централната част на масата задава тона за цялата храна, така че има смисъл, че може да искате да отнеме известно време с тази важна част от декора. Тази прекрасна Великденска маса е с центрирана колоритна ваза с лалета и яйца в пастелно омбре. Светлите нюанси с пастелните цветове като синьо, сиво, зелено и розово са нетрадиционни за Великденски интериор:

Атрактивни яйца като идеи за Великден

velikdenski idei yajca sinyo medeno trapeza

Тези семпло изрисувани яйца в медено и тюркоаз са още една лесна и оригинална идея за Великден. Трябват ви само дървени яйца, боя, и стъклен съд със столче. Неочакваната цветова комбинация от синьо и мед с лъскавата овална форма на яйцата дава на трапезата съвременен вид.

moderni yajca velikden idei

Друга интересна идея за Великден е маса украсена с хартиено “гнездо”, която е създадена с помощта на тънки ленти от цветна хартия, както и монограма върху яйце.

Сладки идеи за Великден

velikdenski idei v pastel

Десертните маси са на мода и са развлекателни. В действителност, луксозните маси често включват щандове с торти и лакомства, аптекарски стъклени съдове пълни с цветни бонбони и интересни декори (като керамични зайчета, пилета от пух и др). В случая пак се набляга на пастелните тонове. Дизайните също така включват цветова схема на жълто, зелено, синьо и ярко оранжево:

Вкусна трапеза за Великден 

velikdenska trapeza sladki idei

Идеи за Великден – десерти, бонбони в тематични за празника чинии

velikdenski idei trapeza

Екстравагантни яйца за Великден в брокат и декор с рози

velikdenski idei florali

Празнична Великденска трапеза с розови лалета и бял порцелан

Idei za velkden florali rozovo yajca

Детска маса за Великден с конфети и лимонада

idei za velikden trapeza detska