Рецепти

Кекс с кисело мляко и тиква

keks s kiselo mlqko

keks s kiselo mlqko

Лесна и вкусна рецепта за кекс с кисело мляко и тиква. Есента е време за приготвяне на различни рецепти с тикви, ето защо ви предлагаме да опитате различни сладкиши с тиква, които ще допаднат на цялото семейство. И малки и големи обичат меките кексове с кисело мляко, които се приготвят с малко продукти и винаги се получават успешно. Предполагаме, че сте изпрабвали много рецепти за кексове до сега, но дали сте правили такъв мек, въздушен и пухкав кекс като този?

Рецепта за кекс с кисело мляко и тиква

keks s kiselo mlqko

Най-хубавото при всички рецепти за кекс е това, че готовите кексове винаги се харесват от всички и са подходящи за закуска или компания на чаша чай или кафе. Ето защо няма смисъл да губите време, за да мислите с какво да зарадвате всички в къщи, защото може да забъркате този лесен кекс само за 10-15 минути.

Заливката с карамел, която перфектно се съчетава с вкуса на тиква, ще превърне този обикновен кекс в апетитен сладкиш с кисело мляко и ще подобри визията му. Разбира се, вместо карамел може да използвате каквато друга заливка предпочитате или имате на разположение.

Необходими продукти за кекс с кисело мляко и тиква:

3 чаши брашно
1 супена лъжица канела
2 чаени лъжички бакпулвер
2 чаени лъжички ванилия на прах
1/2 чаена лъжичка сол
1 чаша меко безсолно краве масло
1 и 1/2 чаша захар
4 големи яйца
1 чаша тикваено пюре
1 чаша пълномаслено кисело мляко
Карамелен сос за глазура

Начин на приготвяне на кекс с кисело мляко и тиква

keks s kiselo mlqko

Загрейте фурната 175 ° С.
Подмажете дъното и стените на формичка за печене на кекс и я оставете настрана.
В голяма купа смесете брашното, канелата, бакпулвера, солта и ванилията на прах.
В отделна купа разбийте маслото и захарта в продължение на няколко минути до получаване на пухкава консистенция.
Разбийте яйцата, едно по едно. Прибавете ги към маслено-захарната смес и разбъркайте добре.
Прибавете тиквата и киселото мляко в купата.
Бавно добавете сухия микс към сместа във втората купа и разбъркайте бавно с шпатула, докато всички съставки се смесят добре.
Изсипете тестото във формата и печете в продължение на 1 час или докато клечка за зъби, поставена в центъра на кекса, излезе чиста.
Извадете от фурната и оставете да се охлади за около 15 минути. Извадете кекса от формичката я го оставете върху решетка.
Поръсете с карамелен сос  за глазура над горната част на кекса точно преди сервиране.

Добър аперит!

keks s kiselo mlqko

 

източник:giverecipe.com