sunovnik navodnenie

Съновник Наводнение – как се тълкува символиката на това да сънувам наводнение?

Сънуването на наводнение или на друго природно бедствие представлява силите на неконтролируемото, тъй като са мощни и много често оставят жертвите си напълно безпомощни. Това са тези чувства, които самият сън представлява. Символиката на наводненията и чувствата, които сънуващият изпитва по време и след съня, представляват обстоятелства и ситуации в реалния му свят.

Ако сънуваме наводнение, вероятно напоследък се  чувстваме претоварени в живота си от нещо или от някого, което ни изглежда като неконтролируема сила – такава, която ни кара да се чувстваме донякъде безпомощни. Наводнението в съня представлява нещо в нашето ежедневие, което изглежда извън контрол, безмилостно и непоносимо. Сън с наводнение почти винаги символизира нещо негативно в живота ни, което искаме да преразгледаме, но все още не сме намерили начин да го направим.

Повече от вероятно е, ако сънуваме наводнение емоциите ни да бъдат от уплашени до изключително тревожни. Но, ако емоцията ни може да бъде описана като спокойна, развеселена или дори облекчена, тогава анализът на съня е различен от този, разгледан по-горе. Ако имаме положителна емоция по време на наводнението, сънят ни е символичен за облекчение. Това може да означава, че нещо ни е изглеждало като непреодолимо, но сме намерили начин да се справим със ситуацията и да излезем на върха. Ако почувстваме облекчение по време на съня, това би могло да означава, че имаме дълбоко заключени емоции, които искаме да освободим. Нашият подсъзнателен ум ни позволява да разберем какво ще бъде облекчението, когато освободим тези емоции. Препоръчително е да се запитаме дали сънят е бил насочен към наводнението или към водата в смисъла й на пречистване. Ако сънят изглежда по-символичен от „измиване”, ние можем да търсим или да правим промени в живота си или да се страхуваме от нежелани промени, които да „пречистят“ по някакъв начин живота ни.

sunovnik navodnenie

Тъмната кафява вода в наводнението в съня ни се отнася до факта, че се чувстваме ограничени. Водата е символ на сила и е свързана с нашия съзнателен ум. Водната консистенция е доста интересна в сънищата и е мощен символ. Мътната вода може да се счита за замърсена и затова съзнанието ни да е осквернено. Нивото на мътната вода също е важно и ако е високо, може да се посочат проблеми, с които ще се сблъскаме, докато се опитваме да общуваме с хора. Качеството на водата е също толкова важно. Ако тя е с нетипичен цвят (като червено), това означава, че ще има липса на мисъл в близко бъдеще. Бистрата вода в наводнението означава, че ще имаме фокус върху себе си занапред. Това е положителен знак, тъй като обикновено означава, че в живота нещата ще се получат добре.

Предупреждението за наводнение в съня може да предвещае ново начало.

Ако се евакуираме поради наводнение насън, това може да означава, че трябва да сме по-подготвени да вървим напред.

Да виждаме наводнение през нощта в съня си може да покаже, че емоциите ни са скрити. Виждането на фенерчета, факли или светлини в сънищата за наводнение може да покаже ново начало в живота.

Виждането на наводнение, което е потопило всичко под вода може да символизира нещо извън контрол. Сънуването на високо ниво на водата от потоп може да покаже, че емоциите ни са фокусирани върху връзката ни.

sunovnik navodnenie

Сънуването на наводнен град или земя означава, че може да има известна трудност да се свържем със собствените си емоции.

Наводнените улици в сънищата са свързани с по-светло бъдеще. Такъв сън може да бъде свързан с възможностите за растеж в живота и с това, че  се отправяме в правилната посока. Може да означава също, че се чувстваме претъпкани емоционално. Сцени на потопен път в съня често могат да бъдат свързани с факта, че чувстваме, че сме загубили пътя си.

Наводнените пътища в сънищата могат да покажат усещането за „извън контрол“, че пътят, по който се впускаме, не е ясен. Това, което трябва да предприемем е да се съсредоточим върху себе си повече. Този сън означава, че ще срещнем някои трудности и проблеми в живота. Като алтернатива, да сънуваме наводнен път предполага, че сме претоварени с различни емоции, които не можем да контролираме.

Ако сънуваме наводнена кола, това може да означава, че нашата сила се оспорва. Често наводненият автомобил може да покаже преминаването от една фаза към друга, но с емоционални връзки. Наводнените моторни превозни средства  като автомобили, камиони, автобуси или дори самолети могат да показват загуба на контрол. Също така, трябва да се вземе в предвид къде е била колата, бяхме ли вътре или наблюдавахме как колата се скрива под водата. Ако гледаме отстрани, това може да покаже, че  има вероятност да се случи тази ситуация. Трябва да се свържем се с начина, по който контролираме живота си и може би как други хора ни контролират.

Избягването от наводнение насън е положителен знак. Този сън може да означава, че се опитваме да „избягаме” от емоционални проблеми в живота. Избягването от наводнението е като преминаване от една фаза към друга. Сънищата за бягство от водата означават, че ще се чувстваме свободни. Този сън подсказва, че трябва да се движим бързо, например да сменим работата или алтернативно да се качваме в нова нейна фаза. Да сънуваш вода в кола и да избягаш често може да се свърже с бързото справяне в трудно положение с цел да оцелееш.

sunovnik navodnenie

Наводнената къща в съня е свързана с чувството, че сме извън контрол. Водата от наводнението е свързана с различни части на къщата, например, какво означава водата в хола, в банята и т.н. Горните етажи на една къща както и таванските стаи представляват състоянието ни как се чувстваме точно сега.

Виждането на напълно наводнен дом  може да покаже, че се чувстваме претоварени в живота. Ако гледаме през прозореца и видим внезапно покачващо се ниво на вода или слезем пред дома, за да бъдем посрещнати от наводнението показва, че не се чувстваме съсредоточени върху живота си. Водата от наводнението е свързана с нашите емоции и за да видим жилището си напълно покрито с вода  показва, че може би е време да се съсредоточим  върху живота си. Ако видим всичките си притежания “наводнени”, това може да се обозначи и като знак за нова позиция към проблемите.

Ако има ураган или тропическа буря в съня с наводнението, това може да означава, че ще се сблъскаме с бурни проблеми, но нещата ще се успокоят. Това в крайна сметка ще доведе до щастие. Виждането на крайбрежните зони, наводнени от океана, приливите и отливите  може да означава страх да не се постигне целта. Торнадото е свързано с бурните емоции в живота. Наводнението може да означава дестабилизирана среда.

Ако бъдем отнесени от водата, това  може да бъде свързано с нашите собствени емоции. Да бъдем в автомобил и водата от наводнението да ни отведе може да показва, че е време за фокусиране над живота ни.