съновник вали сняг

Съновник Вали сняг – как се тълкува символиката на това да сънувам, че вали сняг?

Ако сънуваме, че вали сняг, това  показва, че нещо, което продължава към настоящия момент наяве, не може да бъде разрешено и че се сблъскваме с препятствия и трудности. Сънуването на снеговалеж  може да има много различни значения.

Сън, изпълнен със сняг, може да означава, че има област от живота ни, в която се чувстваме емоционално отдалечени от нещо. Снегът покрива отгоре като одеяло и прикрива нещата. Сняг в сънищата може да ни се яви в периоди, когато ние „емоционално зимуваме“, но това не е задължително да е лошо. Може да сме имали труден период и това да е моментът да се оттеглим, за да се излекуваме вътрешно. Или може да сме се чувствали претоварени с чувства в миналото и да усещаме, че ще бъде по-лесно и по-безопасно просто да затворим емоциите си за известно време. Когато снегът означава това в настоящите ни сънища, в бъдещите ни такива се търсят признаци на размразяване и се появяват нови „издънки“ на отвореност на душата ни, тъй като това може да покаже, че периодът на отстъпление е към своя край, зимата в душата ни се затопля от слънчевата светлина на нова надежда и личностен растеж, и е време да се върнем обратно в света.

съновник вали сняг

Валенето на сняг в сънищата може да означава много други неща. Белотата и чистотата на снега могат да символизират период на духовно очистване, който дълбоко да ни повдигне след като премине, особено ако върху него се вижда да свети слънчева, звездна или лунна светлина. Тези видове сънища могат също да показват време на дълбок емоционален мир, облекчение от скръб или чувство за психологическо изчистване на неща, които са разсейващи и излишни в живота ни.

Сънуването на снежна буря може да означава, че се чувстваме объркани, че не можем да видим ясно как трябва да напредваме в живота си. Това може да е подходящо време да спрем да си налагаме занимаването с някакво начинание или постигането на дадена цел и просто да изчакваме, докато ситуацията стане по-ясна.

Ако бъдеш затрупан в сняг насън, това може да бъде знак за метафорично „усещане под снега“ и може би показва, че се чувстваме неспособни да се справим с всички изисквания, които смятаме, че са ни поставени. Когато околната среда е враждебна, разумно е да се търси подслон – и това е истина и метафорично. След такъв снежен сън е препоръчително да намерим приятели, подкрепа или „помощ отвътре”, докато външният свят не стане по-добро място за нас.

Като алтернатива, сънуването за каране на ски през сняг може да покаже, че всъщност не се занимаваме с по-дълбоките си чувства, а просто „караме по повърхността“ на въпрос, който знаем, че се нуждае от много по-голямо внимание. Ако усещането по време на карането на ски е освобождаващо обаче, това може да означава, че ще се справим с някои от тези по-дълбоки проблеми.

съновник вали сняг

Снегът в сънищата също може да бъде магически. Всяка снежинка е уникална, така че ако сънуваме красотата или индивидуалността на всяка една снежинка, това може да е знак за чудесна оценка на нашето собствено място във Вселената, или на нарастващото ни осъзнаване колко уникално ценно е всяко човешко същество.

Сънищата със сняг могат да бъдат меки и нежни, или празни и студени. И точно както снегът в крайна сметка се топи, така и всички наши чувства се променят. Снежните сънища ни се явяват като подсещане да обмислим какво става вътре в нас, какво трябва да се излекува там, дали да се укрепи или да се освободим от нещо, и след това да решим кое е онова, което бихме искали да разкрием, когато в крайна сметка слънцето се върне, за да изчисти отново пейзажа.

Понякога падането на сняг в съня ни е признак на стареенето и това е „общото“ значение в древните съновници. За един мъж това може да се отнася до страха му, ако е безсилен. Ако снегът се топи насън, това предвещава „омекване“ на сърцето. Снегът може да представлява студена личност или дори фригидност и самота.

Боят със снежни топки е положителен сън. Въпреки това, потъването в снега може да означава, че чувствата ни към някого, когото обичаме, са охладнели. Възможно е сънуването на сняг да предсказва промяна в личните ни отношения.

Трудното ходене през дълбокия сняг означава, че скоро ще се тревожим за някого без да има реална необходимост от това.

съновник вали сняг

Като цяло, виждането на падащ сняг насън може да предвеща, че най-тайните ни желания няма да се сбъднат.

Сънуването на топящия се сняг ни казва, че има нещо, на което не обръщаме внимание и бавно излиза извън контрола ни. Този сън е поличба за опасности и временни затруднения.

Сънуването на себе си как виждаш сняг, подсказва, че може да си излъган от жена. Ако виждаш снежинки в съня си, това означава, че предстои да се случи някакво нещастие.

Виждането на мръсен сняг в съня ни показва безпокойство, емоционално объркване, стрес, страх от отхвърляне или неуспех, подвеждане и объркване. Чистият сняг насън е предзнаменование за сила, пестеливост, стагнация, изчакване, устойчивост и пасивност. Ако ходим в снега уверено, това се отнася до нашето доверие в другите хора или в близките ни. Ако ходим в снега неуверено, това означава предпазливост, особено по отношение на другите, недоверие, съмнение и страх от грешка.

Ако в съня ни вали сняг и се страхуваме от замръзване в снежен пейзаж, това предполага, че вероятно сме попаднали в ситуации, в които не само чувстваме, че близките ни отношения могат да „замръзнат“ или дори да приключат, но и  имаме скрит страх от провал, особено по отношение на финансите и любовните си отношения.