съновник починал роднина

Съновник Починал роднина – как се тълкува символиката на това да сънувам умрял роднина?

Сънуването на починал роднина се смята, че е свързано с психологически и духовни причини. Психологическите причини за сънуване на починал роднина могат да включват чувство на вина или съжаление за пропуснатото време с любим човек преди той да е умрял или някакво безпокойство за този починал член на семейството. Тук изображенията на мъртвите роднини, които се появяват в съня, са изригвания от нашия подсъзнателен ум. Духовните причини, предизвикващи сънища с починал роднина са предимно двустранни. Единият смисъл е, че след смъртта, финото тяло на мъртвия член на семейството се нуждае от помощ и се опитва да се свърже с неговия потомък в района на Земята на съществуването. Другата причина е в търсенето на отмъщение, дори с някой роднина. Причините, поради които фините тела след смъртта намират за по-лесно да общуват чрез сънищата е, че по време на будното състояние човекът, с когото се опитват да се свържат, е по-погълнат от петте си сетива и липсва концентрация на ума. По време на сън  умът е по-възприемчив към съобщенията от душите.

Мистиците твърдят, че светът на нашите сънища може да бъде връзка с други светове, недостъпни за будното ни съзнание, така че не е случайно, че от древни времена се смята, че сънуването на умрели роднини е важен знак, който не трябва да се пренебрегва.

Психолозите от друга страна смятат, че сънуването на починали роднини или приятели са просто проява на депресия или чувство за вина към тях. Понякога общуването със загинали родители насън помага на сънуващия да намери вътрешен мир, увереност и дори засяга успеха в бизнеса и благополучието на семейството му. Това често е начин да си вземе последно сбогом с тях.

Съвременните съновници често не обръщат достатъчно внимание на много важни нюанси като например: как изглеждат мъртвите в съня – дали са мъртви в гроба, живи и щастливи или оживяват точно пред очите ни, или може би просто няма спомен в съня, че този човек отдавна е починал.

Нека погледнем по-отблизо мистичната гледна точка, за да се опитаме да разберем какви послания могат да ни носят хора, които сега са живи само в спомените ни и могат да говорят с нас само чрез нашите сънища.

съновник починал роднина

Ако в сънувания сън с починал роднина получим съобщение, съвет или предупреждение, то трябва да бъде разтълкувано и разбрано, за да се избегнат ненужни проблеми и да не се допускат грешки.

Предполага се, че виждането на починал роднина насън, независимо дали разговаряме с него, изслушваме съветите му или правим каквото ни казва, е знак за неочаквани новини или промени в живота. Християнските съновници понякога обясняват, че имаме такъв вид сънища, когато душата на нашия починал роднина или приятел все още не е намерила мир и съветват да се проведат допълнителни церемонии по погребението за покоя на починалия.

Макар, че сънуването на мъртви роднини често е страховито, понякога то може да е добра поличба. Ако починалият се завърне към живота, това може да означава, че сънуващия го скоро ще си върне нещо загубено (пари, вещ или дори социален статус).

Според английските съновници сънят с умрели роднини трябва да се приема като знак за предстоящи хубави събития в семейството, като сватба, раждане на дете или нещо щастливо и проспериращо.

Смята се, че виждането на мъртъв роднина в съня преди сватбата е предупреждение срещу този съюз. Този сън показва нещастен брак и предупреждава, че децата, родени в него, ще бъдат болни и слаби.

Сънуването на мъртъв човек, който умира отново в съня ти означава, че си искал той да бъде все още наоколо, за да преживее и сподели някои аспекти от живота ти с теб. Подобни сънища са по-склонни да се случват по време на щастливи моменти или  на важни събития в живота ти.

Загубата на дете е изключително трудна за всеки родител. Ако сънуваш починалото си дете, това е начин, по който се опитваш да го запазиш живо в съня си. Такива сънища се случват, защото все още не можеш да приемеш или разбереш как или защо детето ти е било отнето толкова преждевременно.