есенните бебета

Периодът, в който са родени малчуганите издават много за характера им. Ето 6 факта за есенните бебета, заради които ще разберете защо този сезон е любим на много майки. И ако ви предстои скоро да родите или планирате да се сдобиете с малък наследник през златния сезон, ето според науката какво да очаквате от хлапето си.

6 забавни факта за есенните бебета

  1. Есенните бебета тежат по-малко

Според Бюлетинът на Националната академия на науките на Съединените американски щати, бебетата, които са заченати между януари и май се износват с около седмица по-малко. Те наистина са по-леки, което не винаги е добра новина, защото понякога е предпоставка за усложнения. Но от друга страна по-малкото бебе излиза по-лесно.

       2.  Есенните бебета живеят по-дълго

Вероятно заради това, че майките им се радват на повече свеж въздух, летни лъчи и активност през топлите месеци, когато са бременни,  есенните бебета са предразположени към по-дълъг живот според данни от работата на Националната академия на науките. Всъщност 160 дни повече от бебетата, родени през пролетта.

      3.   Октомврийските бебета е по-вероятно да имат майки с ниско образование

Според статистиката на зачеването по месеци в Бюлетина на Националната академия на науките, октомврийските бебета имат майки с по-ниски нива на образование, в сравнение с останалите месеци.

      4.     Октомврийските бебета е по-вероятно да се родят преждевременно

Отново според статистиката на зачеването по месеци в Бюлетина на Националната академия на науките, която изненадващо има много влияние върху вашето пожизнено здраве, в Африка октомври е пиков месец на преждевременно родени бебета, защото корелира с маларийните инфекции, причинени от рояците комари

      5.  Есенните бебета са по-атлетични

Изследванията показват, че  есенните бебета имат преднина, когато става въпрос за лека атлетика. Докато ноемврийските и септемврийските малчугани са най-здрави, октомврийските заема второ място по сила в долната част на тялото и добро състояние на сърдечната област.

       6.  Есенните бебета са с по-висок риск от астма

Въпреки че няма добри теории за причините, едно изследване показва, че есенните новородени, които са склонни да бъдат на около 4 месеца в пика на простудите и грипния сезон, са склонни да имат по-високи нива на астма, отколкото летните.