проблеми в брака

Обърнете внимание на тези 6 изречения, които подсказват, че имате проблеми в брака.

Отношенията между мъжете и жените могат да бъдат нещо много сложно и за съжаление понякога осъзнаваме, че имаме брачни проблеми чак, когато е прекалено късно. Може да усетите, че нещо не е наред във връзката ви много преди от съпруг и съпруга да се превърнете в бивши. „Наострете“ слуха си за някои от тези изречения, които подсказват, че отношенията ви са започнали да се разпадат постепенно, в резултат на взети решения и предприети действия, които и двамата сте правили  ден след ден. Тези промени са отнели месеци, но забелязването им на време може да спаси вашия брак. Ако партньорът ви използва някои от тези фрази, това трябва да бъде като сигнална лампа за вас, която да насочи вниманието ви към започналите проблеми.

Изреченията, които подсказват, че имате проблеми в брака

„Ти преиграваш.“

В правилен контекст това безобидно изречение показва, че е загубил съпричастност към това, което се случва с вас. Когато изразявате, че сте уморена или че сте имали дълъг ден, той как реагира? Ако вече не ви слуша или смята, че преигравате, това подсказва, че е време да седнете и да поговорите за отношенията си. Показването на благодарност и съпричастност, когато е необходимо за това, което всеки от вас прави за другия и за децата ви, е от съществено значение за един стабилен брак.

„Не съм заинтересован.“

Ако съпругът ви вече не проявява интерес от това да бъде с вас във всеки аспект на това или към важните за вас неща, това означава, че имате проблеми в брака. Вие трябва да сте най-важното нещо в живота му, както и той във вашия, разбира се. Ако изведнъж загуби интерес към нещо, което преди е било важно за двама ви или това изречение се появи по време на разговор, който водите, значи нещо не е наред и трябва да потърсите причината.

Ако беше направила това, което ти казах, сега нямаше да ти крещя.“

Съпругът ви не би трябвало да ви повишава тон, а най-вече за нещо, което не сте направила според инструкциите му. Хората започват да крещят на някого, когато загубят връзка с него. Това е линия, която и двамата не бива да прекрачвате. Взаимното уважение е ключова съставка в които и да е човешки отношения. С викове може да общувате само, ако лицето не може физически да ви чуе. В противен случай – това не може никога да бъде оправдано.

„Не ми се говори за това.“

Физическо обич и изразяването на чувствата между семейните двойки са двата фактора, които ги отличават от другите видове. Ние сме рационални същества, които първо мислят и след това действат. Ето защо, когато мъжът ви не иска да общувате и избягва да говори за конфликтите в брака ви, той парализира растежа в отношенията ви. Намерете точното време и с нежност и търпение създайте здравословна среда, където можете да говорите спокойно.

„Не трябва да ти обяснявам къде съм бил.“

Вие не трябва да бъдете тъмничарят на съпруга си и той не трябва да бъде вашия; но фрази като тази предполагат тайна или липса на уважение. Дори, когато сте женен, имате нужда от независимост. Трябва да бъдете в състояние да дишате свободно; но казвайки на половинката си къде сте били, не губите свободата си. В такива ситуации е важно да говорите с мъжа си толкова пъти, колкото е необходимо. Това помага и двамата да продължите да разчитате един на друг.

„Иска ми се да не те бях срещал.“

Това е може би най-опустошителната фраза, която някой може да чуе. Чувството за вина за всяко лошо нещо, което се е случило с него, след  като сте се запознали е бреме, което никой не обича да носи. Тази фраза обикновено се използва в разгорещен разговор, но никога не трябва да се приема с лека ръка. Повечето хора, които използват тази фраза, не го правят, защото наистина вярват в това, че вие сте виновни за всичко лошо в живота им; те просто го използват, за да ви наранят.

Най-важното в един брак е да се установи правилото, че каквото и да се случи и дори да настъпи краят на вашата любов, вие винаги ще показвате уважение – уважение към половинката си и уважение към себе си.

източник:familyshare.com