Красота

Практики от ежедневието, които ни състаряват

практики

10 ежедневни практики, които ни карат да остаряваме по-бързо.

Смятате ли, че изглеждате по-възрастна, отколкото сте? Освен генетиката, има много други фактори, които допринасят за възприемането на биологичната възраст. Ето защо бихме искали да споделим с вас 10 навици от ежедневието, от които трябва да се отървете, за да изглеждате по-млади, без ботокс или козметична хирургия. Не забравяйте, че никога не е твърде късно да се започне, така че може да направите тези промени в начина си на живот още сега.

Практики от ежедневието, които ни състаряват

практики

За да се предотврати появата на бръчки, от съществено значение е да се консумират омега-3 мастни киселини, които спомагат за поддържане на кожата еластична и гладка. Диетите с ниско съдържание на мазнини ни лишават от този компонент, причинявайки преждевременно стареене на кожата.

практики

  • Пиенето със сламка.

Когато отпивате напитки със сламка, вие трябва да свиете устните си, което може да причини фини линии и бръчки, които да се формират около устата ви. Същото важи и за пушенето. Опитайте да пиете директно от чашата и ако сте пушач, опитайте най-добре да се откажете. Това може да бъде дълъг и труден процес, но ползите от отказването на цигарите са огромни.

практики

  • Спането на една страна.

Спането на една страна, с лице, смачкано върху възглавницата, причинява и увеличава бръчките по бузите и брадичката. Експертите казват, че спането по гръб е най-добрата позиция за сън, за да изглеждате млади, свежи и отпочинали.

практики

  • Лошата поза.

Лошата поза отклонява гръбнака от неговата нормално иравняване и в резултат на това мускулите и костите стават необичайно напрегнати. Тези щети могат да доведат до болка и умора, а също така често и до постоянна деформация.

практики

  • Използването на слънцезащитни продукти само по време на почивка.

Прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи е основната причина за преждевременното стареене на кожата. За да се предпазите от острите ефекти на слънцето е важно да носите слънцезащитни продукти, дори когато е облачно, защото облаците блокират най-малко 20% от ултравиолетовите лъчи.

практики

  • Прекомерното използване на отоплителната система.

Прекомерната употреба на изкуствено отопление прави въздуха в помещенията много сух. Вашата кожа и коса стават прекалено сухи и можете да получите повече бръчки като резултат от това. Опитайте се да запазите топлината по-ниска в дома си.

практики

  • Отказването от захарта.

Всички знаем, че захарта е лоша за нас, но също така и стресът, а понякога трябва да се излекувате от него и да се предадете на сладките изкушения, ако това е нещото, което ви прави щастливи.

практики

  • Гледане на прекалено много телевизия.

Едно проучване установи, че за всеки час, който прекарвате пред телевизора си, продължителността на живота ви намалява с 22 минути. Експертите препоръчват, независимо дали сте на дивана или седите на бюрото си, да ставате на всеки половин час, за да се разходите.

практики

  • Липса на сън.

Възрастните се нуждаят от най-малко 7 часа сън всяка нощ. Не получаването на достатъчно сън не само води до умора, но и скъсява живота. Специалистите препоръчват да си легнете рано, ако усещате липса на енергия, умствено забавяне или увеличаване на теглото.

практики

  • Стресът, поради липса на организация.

Няколко изследвания са показали, че хроничният стрес причинява сериозно увреждане на клетките, което може да ускори процеса на стареене. За да не затънете в ангажименти, забравете да казвате “остави за утре това, което можеш да направиш днес,” и се опитайте да направите всичко в срок.

източник:brightside.me

Inline
Inline