брак

Ето кои са начините, по които може неволно да се унищожи всеки щастлив брак. Пазете се от тях!

Нещата, които правите в ситуации, когато сте подвластна на емоциите си или на лошото си настроение могат да доведат до развод. Може дори да се изненадате, че правите неумишлено тези разрушителни неща, които в крайна сметка унищожават съпруга ви и убиват вашия брак.

След празничната сватба и цялото осъзнато чувство за отговорност, вие искате да се грижите един за друг и да се обичате до края на дните си. Осъзнавате, че щастието на някой друг зависи от вашите действия. Като че ли внезапно малките неща, които започват да ви дразнят, се превръщат в мощна сила, която е на път да съсипе всичко, съградено с толкова любов и споделено щастие. Ето кои са нещата, които не бива да допускате и макар статията да е адресирана към дамите, нека и господата да се чувстват включени в отговорността, защото ситуациите са двупосочни.

5 причини за унищожаване на всеки щастлив брак

 1. Живеене по начин, по който не можете да си позволите.

Начинът на живот, който е извън финансовите ви възможности, рано или късно ще окаже негативно влияние върху отношенията ви. Ако единият харчи повече, отколкото и двамата печелят, това е не само неуважително, но и нагло. Освен това намеците, че някоя приятелка може да си го позволи, защото нейният мъж изкарва повече пари са обидни и няма да доведат до усещане за любов, напротив. Чувството за неудовлетвореност и невъзможност за задоволяване на желанията започва да подкопава основите на щастливия брак.

 2. Постоянен негативизъм.

Мразите косата си, паласките си, съседа отсреща, разхвърляните неща в стаята, глупавата си колежка, старата миялна машина….и всичко останало помежду им. А в момента, в който съпругът ви прекрачи прага на дома, започвате да изсипвате върху него всички негативни емоции и мисли, които са минали през главата ви от сутринта. Представяте ли си, че прехвърляте целия си товар върху този, който вероятно сам носи? Мъжете обичат да оправят нещата, но непресъхващите оплаквания ги карат да се чувстват неспособни. Добрият мъж иска жената до него да е щастлива и ако той не може да направи нищо по въпроса, за да бъде усмихната, това го прави самия него нещастен. Няма нищо лошо в това да споделяте от време на време лошите си моменти с него, но не го правете начин на живот.

 3. Всичко останало да е приоритет.

Когато вашите деца, родители, приятели, хоби и кариера са преди съпруга ви сред вашите приоритети, вие му изпращате ясното послание, че той не е важен. Представете си какво би било, ако вие получавате такова съобщение в продължение на години! Какво би направило то с вашето самочувствие?

Ще бъдете изумени да откриете, че това често е ключът към най-голямото щастие в брака. Много двойки се развеждат, защото се пренебрегват взаимно или не поставят на първо място любовта и грижите за любимия човек. Не го допускайте.

 4. Въздържание от физическа близост.

Мъжете жадуват и се нуждаят от физическа връзка с жените си. Когато непрекъснато им се отказва интимност, това им се отразява негативно. Сексът не трябва да се използва като инструмент за управление на вашия съпруг; той трябва да се разглежда като свещено средство, което да ви направи по-близки един с друг.  Истинска благословия е да сте желана и един любящ, романтичен съпруг да се нуждае от вас. Въпреки, че не винаги може да сте в настроение, заслужава си да прекарате приятно време заедно.

 5. Говорене на различни езици.

Жените обичат да правят намеци, които обаче мъжете често не разбират. Не си губете времето да правите леки намеци, които той няма да разбере. Говорете му ясно, бъдете откровени относно чувствата си и не чакайте, докато се натрупат прекалено много неща, които да избълвате наведнъж, защото в противен случай ще се пръснете. Ако той ви пита какво е станало, не реагирайте с „нищо“, а след това да очаквате от него да чете мислите и емоциите ви. Бъдете отворени за това как се чувствате наистина.

източник:familyshare.com