Семейство

6 тенденции за възпитаване на детето, които се наложиха през 2016

възпитаване на детето

6 тенденции за възпитаване на детето, които се наложиха успешно през 2016.

Възпитанието на детето е грижа и отговорност на всеки родител, но времето, обстоятелствата, свързани с начина на живот и напредването на технологиите изискват и налагат промени, с които е трудно да не се съобразим.

Всеки уважаващ себе си родител държи да бъде в крак с актуалните модни и културни тенденции, но когато става въпрос за насоките, относно водещото в живота му се оказва, че това е работа в прогрес. Ето защо ние сведохме до шест най-важните тенденции за родители, на които да обърнете внимание през тази година и да „ги прегърнете“, ако все още не сте го направили до сега. Или ги игнорирайте. Ние само ще ви осигурим информацията!

6 тенденции за възпитаване на детето, които се наложиха през 2016

възпитаване на детето

Татковците, които си остават в къщи.

Можете да благодарите на Шерил Сандберг, но сега, все повече и повече майки се отправят обратно към офиса, след като се появи бебето (и често печелят повече от мъжете си), а мъжете доброволно избират да останат вкъщи и да гледат наследниците си. В действителност, в един неотдавнашен доклад на Pew Research Center е установено, че броят на оставащите у дома татковци действително се е удвоил от 1989 г. (до 1100000-2000000).

възпитаване на детето

Хибридни бебешки имена.

Съпругът ви настоява за Грей. Вие сте обсебени от Джейсън. Днешните равни родителски възможности увеличават опциите и на двамата да избират компилации от предпочитанията и на двамата. Точки за оригиналност. (И здравей, Грейсън!)

Не се ограничавайте до най-често срещаните женски или мъжки имена за бебета, напротив. Обмислете нещо по-оригинално, не толкова популярно, за да може като извикате детето си на детската площадка, да не се обърнат още 5 глави.

възпитаване на детето

Уикенди без технологии.

В днешно време, дори две-годишните знаят как да работят с таблет. В резултат на това, родителите упражняват 24- или 48-часови технологични забрани. Има дори устройства (като този от Disney), които дават на мама или татко пълен контрол на Wi-Fi, така, че да могат временно да спрат интернет връзката от всяка стая в къщата.

Новите тенденции за възпитаване на детето насърчават семейните активности на вън, качествено прекараното време с малчуганите и любимите хора. Не се оставяйте в капана на изяждащите времето ви технологии и обърнете внимание на семейството.

възпитаване на детето

Споделени семейни Гугъл календари.

Кажете „сбогом“ на хартията. Съвременните технологични иновации, приложения и джаджи са тук, за да ни служат и да улеснят ежедневието ни, стига да ги използваме умело. Как иначе би трябвало да запомните, че урокът по пеене на Джена се припокрива с училищните танци на Ерика? Дигиталните устройства ви позволяват да можете да наблюдавате какво се случва с графиците на всички в семейството, за да избегнете конфликти и да организирате живота си от всяко място. И то с цветен код.

възпитаване на детето

Възпитаване в стил „трето дете“.

Тези дни, горещия нов подход за възпитаване на детето е както се възпитава третото дете,  който в основата си е много по-спокоен начин за справяне с децата. Името му произлиза от начините, по които майките възпитават всяко едно от децата си – първото неуверено и стресирано, второто – вече по-уверено, а третото – далеч по-спокойно и без излишно напрежение. Този метод е добър както за родителите, така и за децата.

възпитаване на детето

Повтаряме, че две-годишните знаят какво да правят с един смартфон. Което е причината много игри, приложения и книги да излизат с една цел: да се научи бебето как се кодира. Това не е толкова явно, колкото си мислите. (Тази нова книга, например, е наистина само един буквар с уеб-безопасни цветове.) Но тя не сочи към пазара на труда за в бъдеще. И бонус точки, ако вземете някои HTML по пътя.

 

източник:purewow.com