връзки и пози

Връзки и пози по време на сън – какво означава позата, в която спите заедно с любимия.

Начинът на сън може да бъде пасивно-агресивен изказ на отношение „Не ти вярвам„, „Завися от теб“ или „Не мога да ти се наситя„. Подсъзнанието контролира начина, по който спим с партньора си в леглото и езикът на тялото може да бъде невероятно точен начин да се оцени това, което се случва във вашата връзка – дори ако не можете или не изразявате тези неща, докато сте будни.

Разбира се, винаги има изключения – ако винаги сте обичали много да се въртите или ритате през нощта този, до когото спите, не можете да обвинявате партньора си за спането му далеч, на безопасно разстояние от вас. Но когато вашата или позицията на партньора ви по време на сън изведнъж се променят, се използват тези „улики за декодиране“ какво означават те. Барби и Кен ще ни покажат по един забавен и фигуративен начин как изглеждат отстрани.

Връзки и пози по време на сън

връзки и пози

Вие сте малката лъжица – в тази поза вашият партньор ви обгръща по начин, по който чувствате едновременно интимност и сигурност. Това е много уязвима позиция, която е сексуална, но казва: „Аз ти вярвам „.

връзки и пози

Вие сте голямата лъжица – тук посланието между връзки и пози е, че защитавате партньора си, а може би се държите дори малко собственически.

връзки и пози

Разделени сте малко, но пак сте в поза лъжици – новите двойки имат най-много физическият контакт в леглото, но когато намалее новостта от споделянето на постелята намалява, е обичайно двамата да се върнат към позите, в които се чувстват по-комфортно и спят най-добре. Това е като голямата лъжица и казва: „Аз пазя гърба ти, можеш да разчиташ на мен„.

връзки и пози

Той прегръща главата ви, поставена върху гърдите му – позата за сън лице в лице показва увереност и самочувствие. Когато партньорът ви спи по гръб с главата ви в ръцете му, той казва: „Аз имам силата и ще я използвам, за да те защитя„, а когато сте обърната към него в ембрионална поза, това показва, че сте зависима от него.

връзки и пози

Обърнати лице в лице един към друг – това е несъзнателен опит да гледате партньора си в очите през цялата нощ. Ако той изведнъж започне да заема тази поза, има вероятност да ви чувства дистанцирана и да иска да направи връзка с вас или се нуждае от повече интимност.

връзки и пози

И двамата спите по корем – с тази поза предпазвате предната част на тялото си, така че позицията може да е признак на тревожност, уязвимост и липса на сексуално доверие.

връзки и пози

Спите на противоположни посоки в леглото – това показва, че  сте независими или имате желание да бъдете по-отделно. Ако обикновено се гушкате, това може да бъде признак за неразбирателство, стрес на работното място или пазена тайна.

връзки и пози

Спите с допрени дупета, но лицата ви гледат в различни посоки – тази позиция предполага, че сте уверена двойка, която оценява собственото си пространство. Главите в различни посоки загатват желанието и способността ви да бъдете независими, а допирната точка  показва, че все пак искате да останете сексуално свързани.

връзки и пози

Спите отдалечени, като само краката ви се докосват – отдалечеността на мозъка показва реакция на тялото в случай на спор или желание за бягство, краката са най-честната част от тялото, която има най-малко съзнателен контрол. Ако партньорът ви сплете краката си във вашите, това означава, че той жадува за емоционална или сексуална връзка.

връзки и пози

Спите с ръце и крака един върху друг – това е знак, че не можете да получите достатъчно един от друг – дори по време на сън. Това означава, че и животите ви са преплетени, че можете да функционирате като двойка. Вероятно си завършвате един на друг изреченията и  се грижите добре другия.

връзки и пози

Спите на различна височина спрямо таблата – хората, които спят по-близо до таблата са склонни да се чувстват по-доминиращи и уверени, докато тези, които поставят главите си по-далеч от нея, може да бъдат по-подчинени и да имат по-ниско самочувствие. Двойките, които спят на различна височина са настроени по различен начин към живота и на различно ниво един спрямо друг.

източник:cosmopolitan.co.uk