Диети и Спорт

Тайните за идеална фигура на японските жени

тайните

Тайните на японските жени за идеална фигура.

Свикнали сме да мислим, че загубата на тегло е борба срещу калориите, следователно, някои от вас могат да намерят тези съвети за странни. Но погледнете японците: цялата нация изглежда страхотно, дори в напреднала възраст и хората са известни с дълголетието си. Може би няма нужда да изобретяваме наново колелото и просто трябва да следваме правилата за живот на тези хора, които знаят как да живеят в хармония?

Всички жени си имат своите тайни за красота и за поддържане на тялото си слабо и стегнато. Нека да видим кои са тайните на японките, които винаги изглеждат изящно като фини порцеланови кукли.

Тайните за идеална фигура на японските жени

  • Ако тренирате като сумист, ще изглеждате като сумист.

Сумистите не ядат закуска. На сутринта те веднага започват да правят силови тренировки, а след това имат огромен обяд, след който лягат да спят. След като се събудят, те повтарят цялата рутинна още един път.
Ако се упражнявате като луди, това ще ви накара да изглеждате като звяр. Няма значение, дали ядете здравословни храни, когато размерът на порцията ви е твърде голям. След изтощителни тренировки и една обилна вечеря всичко, което ще искате, ще бъде сън. Оказва се, че в този случай, с изграждането на мускулите, се натрупват слоеве мазнини в същото време.
Друг недостатък на прекомерните упражнения е хипервентилацията. Спокойното дишане сигнализира на тялото, че всичко е наред, но веднага след като тялото започва да чувства стрес, мозъкът предупреждава, че бързо трябва да се получи доза енергия, повечето от която е в сладките храни. Основният знак, че сте се престарали с тренировките е, когато се чувствате гладни като мечка.

  • Топлината е живот.

Хранителната енергия е едно от най-популярните направления в Западните диететика, което се основава на източния принцип: топлината е живот. Храната е енергия, която консумираме, за да оцелеем. Летните плодове и зеленчуци помагат на организма да се адаптира към топлината. Зимните храни съдържат повече калории, така че тялото ни да може да запази топлината си през студените сезони.
Много диетолози съветват да се ядат сурови зеленчуци, плодове и повече зеленолистни. Няма никакво съмнение, че това е здравословно, но тялото се охлажда заради голямото количество сурова храна. Поради това, несъзнателно искате да хапнете нещо повече, за да се стоплите.
Не забравяйте, че можете да готвите зеленчуците си. Може би те няма да съдържат най-много витамини по този начин, но тялото ви ще получи повече топлина и енергия.

  • Пиенето на течности по време на хранене е нездравословно.

Японските жени никога не пият нищо, докато ядат. Първо, течностите охлаждат тялото ни. И второ, това е лошо за храносмилането. Учените обясняват, че водата неутрализира киселината, която стомахът произвежда за храносмилането. В резултат на това, тялото ни се нуждае от повече енергия, за да продължи този процес и затова искаме да ядем отново.
Храната може също така да предостави на тялото достатъчно течности, което е причината японците да обичат горещи супи. Трябва и вие да опитате също!

  • Горещата вана удължава живота.

След гореща вана винаги се чувстваме наистина спокойни, мускулите ни са облекчени, а циркулацията на кръвта се подобрява естествено. Вземането на вана поне два пъти месечно ще ви помогне да направите по-чиста кожата си и ще спомогне за подобряване на храносмилането.
Японските жени пълнят нивото на водата във ваната до нивото на сърцето: ако нивото на водата е по-високо, кръвното налягане ще се повиши. Температурата трябва да е между 38 ° С – 40 ° С, тъй като това е идеално за подобряване на кръвообращението.

 

източник:brightside.me

Inline
Inline