Диети и Спорт

Как да не напълнеем по празниците?

kak da ne napulneem po praznicite

kak da ne napulneem po praznicite

Как да не напълнеем по празниците е въпрос, който вълнува доста от нас още преди тяхното настъпване. Почерпихме идеи от някои от най-добрите треньори в света и решихме да споделим опита им. И той очевидно дава резултати, защото доста знаменитости като Хайди Клум, Кейт Ъптън и Дженифър Лопес се възползват от съветите им. А те определено изглеждат добре по всяко време на годината. Останете във форма и вие, въпреки празничните изкушения, които дебнат от всеки ъгъл или маса.

Как да не напълнеем по празниците?

Определено по време на Коледните и Новогодишните празници се прекара повече време в къщи и около трапезата, върху която са подредени множество апетитни домашно приготвени храни. Ето защо е добре предварително да се настроите за това и да реагирате по начин, по който ще се насладите на вкусните изкушения, без това да се отрази на фигурата ви.

Един от отговорите на въпроса как да не напълнеем по празниците е – движете се. Опитвайте се да отделяте поне по 30 минути на ден, за да се раздвижвате. Изберете упражнения, фитнес, разходка или друго любимо занимание. Предвид зимния сезон, в който навлизаме, спортовете на закрито може би са най-подходящи. Сутрините са най-подходящото време за това, така че след ободряващата чаша с кафе не отлагайте дълго и започвайте деня с някаква физическа дейност.

Настройте психиката си така, че не е добре да се отпускате прекалено много в дегустиране на всякакви вкусотии. Опитайте си от приготвените ястия, но малко, колкото да задоволите любопитството си на какво точно има вкус. Наяждането с мазни или сладки изкушения не е препоръчително. Отстоявайте позицията си, въпреки редовните „хайде похапни си още малко“, изречени от грижовните роднини.

Имаме още няколко съвета по отношение на това как да не напълнеем по празниците. Старайте се да не пропускате закуската си. Но не яжте каквото и да е. Започнете деня си с протеини – яйца (да не са пържени) или чаша протеинов шейк. Можете да опитате и кисело мляко, смесено с някакви пресни сезонни плодове. Дори това да не е любимата ви закуска, тя е здравословна и ще зареди организма ви само с полезни вещества. Просто се настройте, че ако се отпуснете прекалено, ще напълнеете, а определено не искате това.

Протеиновите шейкове ще запълнят стомаха ви с качествени протеини, а поради този факт, е по-малко вероятно да се изкушите от „нездравословните“ мезета. Също така, ако сте пили чаша червено вино, този тип шейк ще тушира ефектите на алкохола.

Не бъдете строги към себе си и се насладете на празничната атмосфера. Просто не забравяйте, че всяко удоволствие се заплаща, а в конкретния случай – всяка много калорична храна коства допълнителни упражнения във фитнеса след това. Но ако цяла година сте в хранителни режими, диети и прочие, то по Коледа може малко да се отпуснете. Просто най-важното е да не преяждате при всеки възможен момент.

Весели празници!

Inline
Inline