Диети и Спорт

Отслабване с вкусни боровинки

otslabvane s borovinki

otslabvane s borovinki

Няма по-хубава комбинация, от съчетанието на полезно с приятно, а в случая отслабване с вкусни боровинки. Тези ароматни малки сини топчета могат да се окажат голям помощник в постигането на заветната слаба фигура. Знаете ли защо? Нека да ви осведомим как точно докато похапвате сладките плодове ще се чувствате чудесно и във форма.

Защо боровинките са идеални за отслабване ?

Засилват метаболизма

Боровинките и малините съдържат флавоноид антоцианин,който помага на тялото да произвежда адипонектин – хормон, който се свързва с по-ниските нива на глюкоза, обуздания глад и подсиления метаболизъм. Всичко това помага за бленуваното отслабване и постигане на желаната фигура.

Борят се с коремните мазнини

Любимото ви боровинково смути или няколко мъфина са повече от наслада за вкусовите рецептори. Проучване, направено в Университета в Мичиган установи, че диета, богата на боровинки, може да промени начина, по който тялото ви складира енергийни запаси под формата на мазнини, като по този начин да намали натрупването им в областта на корема.

Богати са на фибри

Независимо дали са пресни или замразени, боровинките са богат източник на фибри – основна хранителна съставка, която подобрява храносмилането и помага срещу подуване на корема. За най-голямо съдържание на фибри в менюто си прибавете ягоди и малини. Една чаша от ягодите съдържа 3 грама, докато същото количество малини предлага цели 8 грама.

Те са нискокалорични

Следващият път, когато ви се прияде нещо сладко между храненията, прескочете бонбоните и бисквитите и се ориентирайте към боровинките. По този начин няма как да нарушите диетата си. За своята сладост и аромат те съдържат учудващо малко калории. В една чаша от сините плодове има само 84 калории, а в същото количество къпини има 62 калории. В чаша малини – 64 калории.

Не забравяйте да добавяте боровинките под всякаква форма в менюто си през цялото лято, за да постигнете видими резултати в борбата си с излишните килограми.