Джинджифил с мед при болки в гърлото

djindjifil s med pri bolki v gurloto

Ако изпитвате дискомфорт или ви напада грип, дори и при алергични реакции, комбинацията от джинджифил с мед при болки в гърлото може да ви помогне да облекчите симптомите. Почувствайте се по-добре и се избавете от дразнението.

Оказва се, че именно тези две съставки са вълшебни, когато става въпрос за простудни състояния. Способностите на меда и джинджифила датират от древни времена. А най-хубавото е, че нямат странични ефекти. Не е препоръчително използването им обаче, ако имате алергия към медни продукти.

Джинджифилът е аналгетик, който има свойството да убива болката. Също така е известен със своите антибактериални и противогъбични свойства. Може да помогне в борбата с инфекцията, която причинява болки в гърлото. Много хора, използващи го, уверяват, че е универсално лекарство. Връща баланса и здравето на тялото и действа добре на всички тъкани. Клиничните доказателства за лечебното приложение на джинджифила са неубедителни. Не го използвайте като лекарство, ако сте бременна.

Медът е известен като един от най-ефективните противовъзпалителни продукти. Той успокоява дразненето на кожата, лигавиците и вътрешните органи на тялото. Медът има специални свойства, които се борят с инфекцията. Притежава ензим (глюкозооксидаза), който създава антимикробен водороден пероксид. Съвременната медицина вече е преоткрила стойността на меда и се е насочила именно към подпомагането на бързото възстановяване от рани и инфекции.

Използвайте мощната комбинация на джинджифил и мед при болки в гърлото. Съчетани, те стават отлично лекарство за лечение на болки и възпаление в гърлото, независимо от многото и различни възможни причини. Използването на мед и джинджифил заедно, могат да осигурят бързото възстановяване на раздразнените тъкани.

Ако сте решили да използвате джинджифил и мед при болки в гърлото, извлечете сока на средно голям корен от джинджифил и го смесете с 3 супени лъжици лимонов сок (той има антимикробно действие и съдържа витамин С) и 3 супени лъжици мед. Пийте сместа няколко пъти на ден и ще почувствате облекчение.

Другия вариант е да сложите 6 чаши вода да заврят заедно с четири резена пресен корен от джинджифил. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на десет минути. Нека сместа се охлади до стайна температура. След това, добавете 2 до 3 супени лъжици мед. Пийте сместа всеки път, когато почувствате болки в гърлото.