Домашен лекар

Домашна паста за избелване на зъби

domashna pasta izbelvane zabi

domashna pasta izbelvane zabi

Куркумата може да си носи лошата слава с това, че оставя жълти петна навсякъде, но се оказва, че е прекрасно средство в борбата с неприятната жълто-оцветена усмивка. Представяме ви една домашна паста за избелване на зъби, която ще ви изуми с ефекта си. Изпробвайте я, за да повярвате и вие.

 Домашна паста за избелване на зъби – защо действа

pasta izbelvane zabi domashna

Куркумата помага при чувствителни зъби и дентални проблеми като гингивит и зъбобол, благодарение на антисептичното, антибиотичното и противовъзпалителното  си въздействие. Лечебните свойства се дължат на компонента куркумин, който се съдържа в нея. В състава на тази домашна паста за избелване на зъби влизат и други съставки като сода за хляб и кокосово масло. Содата бикарбонат действа като мек абразив, който премахва петната от емайла на зъбите. Освен това спомага за отстраняването на зъбната плака, като неутрализира киселините, причинени от бактериите в устната кухина. Натрупването на плака може дадопринесе за разрушаването на зъбите и заболяване на венците. Кокосовото масло е другата чудесна съставка за здрави зъби. Често се използва и предпочита заради свойството  си да лекува проблеми като лош дъх, зъбобол, чувствителност и заболявания на венците. И, разбира се, помага за избелване на зъбите.

Рецепта за домашна паста за избелване на зъби

Ето всичко нужно, за да си направите сами в домашни условия паста от натурални продукти:

– Куркума на прах

– Сода за хляб

– Кокосово масло

 

– Купа за смесване

– Лъжица за разбъркване

– Мерителна лъжица

– Малък контейнер или буркан за съхранение на приготвената смес

Изсипете 4 супени лъжици суха органична куркума от корен в купата. Добавете 2 чаени лъжици сода за хляб. Прибавете 2 1/2 до 3 супени лъжици натурално кокосово масло. Разбъркайте съставките с лъжицата. Съхранявайте готовата смес в затворен контейнер или буркан. Това е всичко! Вашата домашна паста за избелване на зъби е вече готова. Използвайте редовно както обикновено, когато си миете зъбите. Резултатите няма да закъснеят. Какво чакате? Толкова е лесно да се сдобиете с ослепителна бяла усмивка!