Пречистване на организма с билки

prechistvane na organizma s bilki

Пречистване на организма с билки е метод, използван още от древни времена. Тогава фармацевтичната индустрия не е била развита и единственото с което са разполагали хората по света са били природните методи, а именно растенията, в това число и билките. Днес много от нас се обръщат отново към старинните начини за детоксикация на тялото и органите, защото те са без странични ефекти (с изключение на някои билки, които са отровни в много големи дози). Има и друг начин да се отървем от натрупаните мръсотии – чрез здравословно хранене, залагащо основно на приема на плодове и зеленчуци. Дори религията в продължение на стотици години продължава да насърчава хората да постят. Чрез лишаването от някои видове храни, можем да рестартираме тялото си и да възвърнем нормалното функциониране на органите в него. Но ще се насочим към това да ви запознаем със свойствата на някои от вълшебните билки, които можем да намерим в билковите аптеки. Чрез тях дори може да засилите имунната си система. Ще спрете да боледувате от грипове и вируси, които ви принуждават да използвате антибиотици. А чрез приема им унищожавате и доста от полезните бактерии в организма ни.

Пречистване на организма с билки е един чудесен начин да се освободим от натрупаните токсини. Те могат да бъдат резултат от некачествени храни, замърсен въздух или вода и други. Именно защото повечето от нас попадат в такава среда на живот, прочистването на дебелото черво, черния дроб и други органи се превръща в жизнена необходимост. Замърсяването във въздуха (и не само) може да бъде отговорно за ужасните ефекти върху имунната ни система. А тя е от ключово значение, за да сме устойчиви на вируси, инфекции, бактерии и различни заболявания.

Пречистване на организма с билки

Ако искате да си направите пречистване на организма с билки, тези седем ще ви помогнат в начинанието.

1. Сок от акация. Той е използван в продължение на векове, за да облекчи симптомите на диария.

2.Глухарче. Способни са да помогнат за болести от широк спектър. Подобряват редовността на червата и нивата на хидратация в организма. Корен от глухарче се използва за прочистване на черен дроб. Това растение подпомага работата на жлъчката, съответно транспортирането и извеждането на токсините от тялото. Смята се също и за добър помощник на имунната система.

3. Черен орех. Европейците опознали тази билка през 1600-та година. Три са активните средства в черния орех – юглон, танини и йод. Те го правят особено ефективен в борбата срещу бактерии и гъбички.

4. Кориандър. Използва се като средство за подпомагане на тялото да се освободи от опасните токсични метали, които се натрупват в тъканите и органите. Също така е много популярна билка, която се използва в почти всяко ястие. Представлява естествено прочистващо растение, което съдържа съединения, свързващи се с токсичните метали. По този начин им помага да се отделят от тъкани и органи.

5. Мента. Тя има успокояващ ефект. Помага при кашлица, причинена от простуда и грип, както и при болки в гърлото или дразнене в синусите. Прочиства и белите дробове.

6. Евкалипт. Това е друга билка, която действа благоприятно на белите дробове. Притежава отхрачващо свойство. Съюзник в борбата с бактерии и вирусни атаки. Може да се използва като локален мехлем за отпушване на носа и спиране на хремата. Използва се и в медицината заради неговите силни успокояващи свойства.

7. Коприва. Известна е със своята способност да устоява на микроорганизми. Притежава и антиоксидантни свойства. Копривата действа добре при подуване и е способна да нормализира кръвното налягане при редовен прием.