Храни и напитки, с които да ускорим метаболизма

hrani kinoa metabolizam kalorii

С помощта на тези храни и напитки, с които да ускорим метаболизма със сигурност ще намалите обиколката на талията си. Прибавете ги към списъка си за пазаруване при следващото ви ходене към пазара.

Полезни храни, с които да ускорим метаболизма

greipfrut hrani kalorii metabolizam

Грейпфрут – една от многото храни,  с които да ускорим метаболизма.

Витамин С помага за правилното функциониране на метаболизма, от там и изгарянето на мазнините. Храните, богати на него предоставят възможност да се намалят мазнините. Изяждането на половин грейпфрут за закуска или около тридесет минути преди хранене ще ви помогне да се почувствате по-сити и да се предотврати преяждането.

cheren piper hrani kalorii

Черен пипер

Пиперин е най-важната съставка в черния пипер. Благодарение на него можем да ускорим метаболизма и да намалим образуването на мастни клетки в тялото си. Ето една страхотна новина за тези, които не обичат „скучни“ храни, а подправени с любимия черен пипер. Действа хем отслабващо, хем ви е вкусно.

hrani kalorii metabolizam kanela

Канела

Канелата е известна с намаляването нивата на кръвната захар. А колкото по-ниско количество на захари в организма, толкова по-бързо работи той. Това от своя страна води до потушаване на чудовищния апетит. Добавете канела в чайове, кафе и кисело мляко. Забележка: Търсете и купувайте само натурална истинска канела. В някои пакетирани се съдържа Кумарин, който е известно, че има вредни ефекти върху черния дроб.

hrani kalorii metabolizam qica

Яйца

Чарът на яйцата е, че те са с ниско съдържание на калории и съдържат едва 7 грама протеин, както и други полезни хранителни вещества. Проучванията показват, че яденето на яйца за закуска ще намали значително количеството калории, не е забранено да се консумират и по-късно през деня. Въпреки че жълтъкът е с високо съдържание на холестерол, консумацията му в умерени количества се препоръчва.

hrani metabolizam kalorii qbalki

Ябълки (и като цяло всякакви плодове, без банани)

Плодовете са ни приятелите, когато става въпрос за загуба на тегло. Способни са да пречистят организма, а по този начин попадат в списъка ни с храни, с които да ускорим метаболизма. Красотата на плодовете е, че имат свойството да задоволяват на нуждата ви от похапване на нещо сладко и не вредят на организма, за разлика от преработените захарни изделия. Точно тези изделия са причина за натрупването на мазнини. Комбинирайте похапването на ябълки с достатъчно количество вода и ще ви помогнат да се чувствате по-сити.

hrani napitki kalorii zelen chai

Зелен чай

Зеленият чай в сериозен участник в борбата с намаляването на телесните мазнини. Фитохимичните катехини, открити в него, е доказано, че ускоряват метаболизма. Препоръчително е да се консумира горещ, защото по този начин ще увеличите времето на приема му и ползите. Добавянето на мед и лимон към него, не само ще подобрят вкусовите му качества, но и ще увеличат ползите за организма.

napitki hrani kafe metabolizam kalorii

Кафе

Да, най-любимата напитка в света също е включена в списъка ни. Множество изследвания показват, че кафето (главно кофеинът) ускорява метаболизма. Все пак, това е така, когато се приема без добавки като захар и сметана. Също така имайте предвид, че твърде голямото количество кофеин може да има вредни ефекти върху организма. Така, че препоръчваме да ограничите приема на до 2 чаши дневно.