Храни

Най-добрият начин да ядете грейпфрут

da qdete greipfrut nachin

Мислим, че това е най-добрият начин да ядете грейпфрут (ако не сте на диета). Ако ви се намира червен грейпфрут под носа, изпробвайте един интересен начин за сервиране на този плод. Само ще споменем, че грейпфрутът е с високо съдържание на витамин С и само 60% от 1 брой могат да ви осигурят 100% витамин С за целия ден на организма ви.

Интересен начин за сервиране на грейпфрут

greipfrut nai dobriqt nachin qdene

Най-добрият начин да ядете грейпфрут“ започва с разрязването на плода на две половини. С тънко и късо ножче разделете малките „триъгълни“ парченца от ципата и от кората. Отделете настрани цялото количество сок, което ще излезе на повърхността на половинката.

Как да си приготвим интересен за хапване грейпфрут

da qdete greipfrut nai dobriqt nachin

Следвайки няколко бързи и лесни стъпки, ще преоткриете вкуса на този цитрусов плод. Поръсете всяка от половините обилно със захар (кафява или бяла, по вкус). Започнете да нагрявате захарта с кухненска газова запалка за котлони. Нагрявайте докато започне да се топи, след което ще се появят балончета и ще се карамелизира. И точно в този ефект е чарът на цялото занятие. Оставете да се охлади за 2-3 минути и ви оставяме да се наслаждавате на най-добрият начин да ядете грейпрут.