banski 2015 tendencii koralov

Знаете ли кои са храните, заради които не изглеждате добре по бански и трябва да избягвате, ако искате да изглеждате безупречно на плажа? Предполагаме, че вече работите упорито върху фигурата си – тренирате редовно и внимавате какво ядете, за да може да облечете самоуверено новия си бански костюм. И не искате коремът ви да бъде подут, а тялото подпухнало, нали? Ето кои са храните, заради които не изглеждате добре по бански.

1. Газирани напитки

Ако много обичате безалкохолните разхладителни напитки, можете да замените сладките цветни течности единствено с газирана вода – от всички други ще трябва да се откажете, в името на съблазнителното плоско коремче, което гордо ще разходите по плажната ивица.

2. Сол

Солените храни не подуват корема с газове, но задържат течностите в организма и по този начин правят тялото да изглежда подпухнало. Така че ако пакетче чипс със салца ви изглежда като чудесна идея за хрускане преди плажа, по-добре се насочете към нещо друго, което да не бъде мазно или солено, ако искате да покажете най-добрата си форма, преди да се потопите в морето.

3. Кръстоцветни зеленчуци

Те са чудесна храна, в случай, че искате бавно да свалите килограми, но ако изобщо има неподходящо време да хапнете броколи, къдраво зеле или бяло зеле, то този момент е точно преди да отидете на плажа. Тези зеленчуци съдържат комплексна захар, наречена рафиноза, която е известна с това, че причинява подуване на корема.

4. Дъвка

Дъвченето на дъвка изглежда безгрижно и безопасно действие, но от него може да ви се подуе корема. Има логика в това, защото поглъщате големи количества въздух в този момент.

5. Подсладени напитки

Коктейлите са почти синоним на почивка край морето, но всичката тази захар, която се съдържа в тях, няма да ви помогне да изглеждате добре в банския си костюм, докато ги пиете, а и след това.

6. Млечни напитки

Ако страдате от непоносимост към лактоза, избягвайте поглъщане на каквито и да е млечни храни или напитки, преди да отидете на плажа. Във вашия случай това може да причини много газове, подуване и стомашен дискомфорт, които могат да направят цялото ви пребиваване край морето неприятно, вместо спокойно и забавно.