Здраве

Съвети за избелване на зъби и свеж дъх

usmivka

Страхотната чанта под ръка или скъпото бижу на вратата няма да има същия ефект над хората около вас, колкото сияйно бялата усмивка. Д-р Марк Лоуенберг е козметичен зъболекар от Ню Йорк към Lowenberg, Lituchy & Kantor. Той е работил с редица звезди и е главният виновник за белите усмивки на Хейди Клум, Кортни Кокс и много други звезди. Нека да оставим чашите си с кафе настрана и да видим неговите добри съвети за избелване на зъби.

Съвети за избелване на зъби – храни за сияйна усмивка

broccoli

1. Зеленчуците

Ако се притеснявате, че зъбите ви губят тяхната естествена белота, Д-р Лоуенберг съветва да ядете повече броколи, моркови и карфиол. Това са зеленчуците, които в своя суров вид могат механично да отстранят петната от повърхността на зъбите.

Червилото влияе на цвета на зъбите

chervilo

 

2. Червила със синя основа

Розовите нюанси при червилата са ви любими? Време е да ги смените с червеният цвят, които са базирани на синьото. Д-р Лоуенберг обяснява, че ако имате жълти зъби синьото ще ги контрастира и те ще изглеждат по-бели отколкото са.

magdanoz

 

3. Магданоз

Лошият дъх може да е причинен от много неща, а начинът ви за хранене е най-главният проблем, който го провокира. Редовното ядене на магданоз ще премахне лошият дъх, който е резултат от трудното храносмилане. Той има антибактериални свойства и е чудесен източник на хлорофил, също така може да прикрие особено неприятни миризми, които произтичат от бактериите в стомаха.

skrab za ezik

4. Четка за език

Имате ли четка за език? Ако отговорът на въпроса е „Не“, то непременно трябва да се снабдите с един щом се оплаквате от лош дъх. Според специалиста, ежедневната употреба ще премахне неприятноата плаката от езика, който може да е главна причина за неприятния дъх.

soda

 

5. Сода

Един добър съвет за избелване на зъби! „Разбъркайте сода и водороден пероксид заедно, които ще образуват паста, с която след това да си изчеткате зъбите. Така ще отстраните петна от повърхността на зъбите си“. Слушаме и изпълняваме!

vaseline

 

6. Вазелин

Ако ще се събирате да пиете червено вино, Д-р Лоуенберг препоръчва да си намажете зъбите с много тънък пласт вазелин. После можете спокойно да пиете каквото поискате, без да се притеснявате от това какъв цвят ще оцвети зъбите ви.

vodka
7. Водка

И докато виното ще развали бляскавата ви усмивка, то чистата водка може да освежи дъха ви. Ако в бара се притеснявате от лошия си дъх, поръчайте си чиста водка, тя ще дезинфекцира устната ви кухина и няма да ви остави с неприятен дъх. Между другото, ние малко се съмняваме в ефикастността на този метод с водката 🙂