Великден

Интересни Великденски яйца

interesni velikdenski qica ideq

interesni velikdenski qica

Ето, че отново настъпи пролетта, а с нея и най-пъстрият и забавен празник – Великден. Всяка домакиня иска да украси дома и трапезата си оригинално, затова всяка година търси нови идеи. Харесва ли ви как изглеждат тези интересни Великденски яйца? Ще споделим с вас тайната на нестандартното им боядисване, за да можете и вие си ги направите сами в къщи.

Как да си направите такива интересни Великденски яйца

interesni velikdenski mramorni qica

Всяка дама има в дома си поне дузина разноцветни лакове за нокти, които да избира според тоалета или настроението си. Повечето от тях изсъхват с течение на времето или просто не се използват, защото последният закупен  винаги  е най – любим. Защо не използвате старите си лакове за нокти, за да оцветите с тях  яйцата, вместо маникюра си ? Използвайте и комбинирайте  колкото искате различни цвята, но имайте в предвид, че по-шарените яйца ще привлекат погледите на всички. Хайде, събирайте шишенцата на масата и си направете тези  интересни Великденски яйца за празника.

Интересни Великденски яйца с ярки шарки

velikdenski qica s lak za nokti

Знаем, че вече нямате търпение да научите как точно се получават тези невероятни цветове на черупките на яйцата. Затова веднага ще изброим всичко необходимо, което да си набавите, преди да започнете. Вече имате пред себе си разноцветни шишенца с лак за нокти. Към тях добавете и много сварени яйца, защото започнете ли веднъж, няма да можете да спрете. Напълнете пластмасова кофичка с вода на стайна температура, прибавете и няколко клечки за зъби и лакочистител, с който да почистите пръстите си накрая.

boqdisvane na velikdenski qica s lak za nokti

Вече сте готови да започнете с метода на боядисване на яйцата си за този Великден. Внимавайте водата в кофичката да не е нито топла, нито студена, защото няма да се получи желаният ефект. Отворете шишенцата с лак и започнете да изливате по малко във водата. Петната ще останат на повърхността. След като направите желаната цветова комбинация, вземете клечката за зъби и съвсем внимателно разбъркайте и смесете леко цветовете.

velikdenski qica s lak

Вземете яйце между палеца и показалеца си и го потопете в шарката. Задръжте го за няколко секунди под водата и след това го извадете.  Лакът за нокти ще остане върху яйцето. По същия начин направете и останалите яйца. Използвайте въображението си и се забавлявайте, докато избирате декорация, с която да боядисате своите интересни Великденски яйца. Със сигурност никой няма да остане равнодушен към вашите произведения тази година!

interesni velikdenski qica s lak za nokti