Направи си сам Великденски венец

Реклама

napravi si sam velikdenski venec qica

Направи си сам Великденски венец от зелена пролетна трева, леки изкуствени яйца и пеперуда, кацнала нежно върху малко гнездо. Декорацията създава празнично настроение, окачена върху входната врата или стената в дома.

Реклама


Изработването й е изключително лесно, а материалите, които се използват са евтини и достъпни. Тази идея може да се разработи според предпочитанията, като даден елемент от нея може да бъде заменен или премахнат. Всичко е въпрос на фантазия и вкус.

Направи си сам Великденски венец – подробни указания в снимки

treva

Като начало си пригответе квадратно парче трева – изкуствена или естествена. Ако използвате първият вид, ще може да поставяте вашия Великденски венец многократно, без да се налага да го променяте. Във втория вариант, ще получите аромата на свежа зелена трева, но след празника ще трябва да развалите декорацията.

venec treva

Изрежете средната част под формата на малък квадрат, като запазите зелената “рамка”.

qica plastmasa

Вземете пакет с пластмасови яйца, които ще използвате за декорацията.

qica plastmasa venec

Отворете ги и поставете обърнатите половинки върху дъска. Боядисайте една част от тях в кремаво, а останалите – в пастелно светло-синьо.

qica napravi si sam velikdenski venec

Напръскайте ги внимателно с малко кафява боя, за да добият неравномерни пръски, които приличат на тези върху истинските черупки. Потопете върха на четката в боята и съвсем леко я потупайте с показалец, за да паднат малки капкчици.

velikdenski venec qica ukrasa

Залепете изсъхналите яйца върху зелената тревна рамка. Аранжирайте свободно декорацията. Поставете рамка от стара картина или си купете готова. Направете сладко малко гнездо от тънки клонки. Поставете в него едно яйце, което да символизира плодородие. Една нежна пеперуда, кацнала отстрани, прави декорацията още по-пролетна и изглежда чудесно.

ukrasa velikdenski venec

Боядисайте рамката в същия цвят синьо, като този на яйцето в гнездото. Така ще изглежда много по-красиво. Поставете панделка в кремав цвят отгоре на рамката, която ще съответства на тона на останалите яйца в декорацията.

velikdenski venec napravi si sam

Направи си сам Великденски венец е наистина лесен проект. Разгледайте и останалите ни предложения за ефектна празнична декорация и боядисване на яйца.

източник: thecsiproject.com


Реклама