- Advertisement -
Грим

Контур според формата на лицето

kontur spored formata na liceto

За да се получат желаните резултати, трябва да се направи подходящият контур според формата на лицето. Така нареченото контуриране, по което полудяха всички звезди, има способността да придаде сенки на определени места от лицето и да изсветли други участъци, за да се получи възможно най-естественото и красиво подчертаване на изразителността на поставеният грим. Дефинирането на определени по-светли и по-тъмни места върху лицето е като шоколадов сироп върху ванилов сладолед т.е. идеална комбинация. Ако има такива, които да не са съвсем наясно какво точно представлява въпросното контуриране ще обясним, че това е когато с помощта на матов продукт като пудра, крем за лице или молив, който е с два тона по-тъмен от тена на лицето, се дефинират или премоделират участъци като нос, чело, брадичка и скули. От друга страна, изветляването е обратното на контурирането, защото акцентира на места с помощта на коректор или декоративен козметичен продукт с два тона по-светъл от цвета на кожата. Той се нанася там, където естествената светлина попада върху лицето. След като определите дали имате диамантена, сърцевидна, квадратна, овална, кръгла или продълговата структура, изберете кой е начинът да поставите перфектният контур според формата на лицето. Снимките ще ви улеснят. С ярко розово на тях са отбелязани местата, на които трябва да се сложи тъмен контур, а с бледо розово – участъците, които трябва да се гримират в светло.

Контур според формата на лицето

Диамантена форма на лицето

kontur spored formata na liceto

Може да определите, че имате форма на лицето като диамант, ако челото ви е по-тясно от бузите, брадичката е леко заострена и като цяло лицето е по-дълго, отколкото широко. Трябва да се гримирате правилно, като използвате контур под скулите, започвайки от ушите си и завършвайки в средата на бузите си. Изсветлител използвайте в зоните под очите, в средата на челото и в средата на брадичката си, за да разширите визуално тези естествено тесни области.

Сърцевидна форма на лицето

kontur spored formata na liceto

Може да определите че имате форма на лицето като сърце, ако бузите ви са по-широки от челото, брадичката е тясна и остра, а линията на косата е стеснена по средата на челото.  Трябва да се гримирате правилно, като използвате контур от двете страни на челото и слепоочията си, за да създадете баланс между по-широката горна половина на лицето си и по-тясната долна. Контурирайте и площта под скулите, започвайки от ушите си и завършвайки в средата на бузите си. Точно на брадичката също поставете, за да я омекотите. Изсветлител използвайте под очите, в средата на челото си и в средата на брадичката, за да разширите тези естествено тесни области.

Продълговата форма на лицето

kontur spored formata na liceto

Може да определите, че имате издължена форма на лицето, ако то е два пъти по-дълго, отколкото широко. Трябва да се гримирате правилно, като използвате контур по линията на косата, за да се създаде илюзията, че тя е по-ниско разположена. Затъмняване под брадичката ще направи лицето ви да изглежда малко по-закръглено. Контурирайте също и площта под скулите, започвайки от ушите си и завършвайки в средата на бузите си. Изсветлител използвайте само в зоната под очите.

Овална форма на лицето

 

kontur spored formata na liceto

Може да определите, че имате  форма на лицето като овал, ако е 1,5 пъти по-дълго, отколкото широко и да напомня за яйце, обърнато обратно.  Трябва да се гримирате правилно, като използвате контур от двете страни до линията на косата на челото, както и под скулите, започвайки от ушите си и завършвайки в средата на бузите. Изсветлител използвайте в средата на челото, по средата на брадичката си и под очите и веждите.

Квадратна форма на лицето

kontur spored formata na liceto

Може да определите, че имате  форма на лицето като квадрат, ако ширината на челюстта и челото ви са почти еднакви, а лицето е по-дълго, отколкото широко.  Трябва да се гримирате правилно, като използвате контур в горната част на челото, за да изглежда по-тясно, както и под челюстта, за да изглежда по-тясна и под скулите, започвайки от ушите и завършвайки в средата на бузите си. Изсветлител използвайте в средата на брадичката и под очите.

Кръгла форма на лицето

kontur spored formata na liceto

Може да определите, че имате форма на лицето като кръг, ако то е колкото широко, толкова и дълго. Трябва да се гримирате правилно, като използвате контур по страните на слепоочията си, за да направите тази широка област да изглежда по-тясна. Контурирайте също площта под скулите, започвайки от ушите в средата на бузите си, а след това извивайте надолу към челюстта, за да се удължи лицето ви. Изсветлител използвайте в средата на брадичката и под очите.

Квадратна форма на лицето

kontur spored formata na liceto

Може да определите, че имате форма на лицето като квадрат, ако то е широко толкова, колкото е дълго и ширината на челото и челюстта почти съвпадат.  Трябва да се гримирате правилно, като използвате контур от двете страни на челото си, за да изглежда линията на косата по-тясна, а също така и под челюстта и под скулите. Изсветлител използвайте в средата на челото и брадичката, както и под очите.

източник : cosmopolitan.com