Halloween

Хелоуин – идеи за грим и костюм

helouin

Готови ли сте вече с костюмите за Хелоуин? Какво е по-страшно от това да бъдат видяни вътрешностите на човек или костите му? Страшно или не в нощта на Хелоуин, образите на скелети и черепи са навсякъде. Те могат да се видят като костюми, украса, поздравителни картички и т.н. Не изглежда много трудно да се разбере как скелети започват да се свързват с Хелоуин. Точно както призраците, скелета ни напомня, че Хелоуин е бил някога тържествен ден – Ден за мъртвите. Но в други култури, отпразнуването на мъртвите не е било тъжно, а напротив. Това е било празничен ден! На All Souls Day (Денят на душите) в Бретан, Франция хората отиват на гробищата да се молят за душите на починалите си предци. Има едно място, наречено „мястото на костите“, където са разположени заедно в една гробница, за да бъдат заедно. Хората отиват да посетят тази гробница – ходят по протежение на входа и докосват редовете от черепи. Правят това, за да се чувстват по-близо до техните предци.

Хелоуин – Нощта на Вси Светии

helouin grim za dvoiki

В Мексико, Деня на мъртвите (Day of the Dead) е почти като Коледа. По улиците се продават празнични играчки, които всъщност са много цветни. Скелетите имат движещи се крака, боядисани са в ярки цветове и често може да бъдат срещани, облечени като Барби. Денят се свързва с така наречените „sugar skulls“ – захарни черепи, и по улиците масово хората са нарисували лицата си по този начин. Ако харесвате този грим за Хелоуин, то тогава вижте отделната ни статия за захарните черепи.

helouin grim i kostum i za deca

Може би е останало от филмите на ужасите, но дечица гримирани и костюмирани в страшни костюми и особено момиченца, направо са си зловещи и будещи страховити емоции. Това е така, защото детската невинност липсва на този празник, но от друга страна те са тези, които изпитват огромно вълнение за Хелоуин и за това, че могат да се облекат в някой костюм на любим герой. Но за да бъде още по-празнично и вие се облечете подобаващо и се гримирайте. Ние сме ви подготвили няколко идеи за целта в следващите снимки.

Идеи за Хелоуин грим и костюм

helouin grim i kostum za jeni

helouin grim za muje

helouin grim za muje

helouin grim za jena

zombi helouin grim za muj

helouin grim za deca

helouin grim za jeni

strashen helouin grim za muje

helouin grim za muj

helouin grim zaharen cherep za jena

helouin grim cherep za muj

strashen helouin grim s leshti za jena