napravi si sam kostium za helouin

napravi si sam kostum za helouin

В идеята ни за направи си сам костюм за Хелоуин мумия ще ви обясним как да си направите едно от най-популярните преобразявания с подръчни средства. Нужните продукти се намират в кухнята ви и не е нужно да купувате някакви специални материали. А какво по-хубаво от това да се справите бързо и лесно в приготовленията си за празника? А ето и как начинът за този направи си сам костюм за Хелоуин мумия.

Направи си сам костюм за Хелоуин

Нужни материали:

1. Хартиено руло (кухненско)
2. Студено кафе
3. Брашно
4. Царевичен сироп
5. Кафяв и черен крем за грим
6. Дървена шпатула
7. Четки за грим
8. Безцветна пудра
9. Тензух
10. Четка за рисуване
11. Пудра в земни цветове (оранжево-кафявата и бежова гама) на прах

Инструкции:

1. Един ден предварително натопете хартиените кърпи в съд със студено кафе. След това без да ги изстисквате ги оставете на слънце да изсъхнат.

2. Когато видите, че са добре подсушени е време за грима. За целта разбъркайте паста. За нея са ви нужни две супени лъжици брашно и една супена лъжица плюс една чаена лъжичка царевичен сироп. Смесете го с кафявия нюанс крем за грим. Имайте в предвид, че може да се наложи да се забъркате още от сместта, докато работите.

3. Използвайте дървената шпатула, за да нанесете пастата обилно върху малка част от лицето.

4. Откъснете парче от хартиеното руло и го притиснете върху пюрето, което е на лицето ви. С потупване смачкайте хартията. Покрийте цялото си лице, включително уши и вежди, припокривайте ги, колкото сметнете за необходимо.

5. Приложете кафяв и черен крем за грим около очите и устните си, както и върху всички открити участъци. Чрез потупване на хартиените кърпи очертайте бръчки и оформете нещо като хралупи под очите.

6. Поръсете се с брашно.

7. Увийте главата и шията с марля ленти.

8. С помощта на четка, боядисайте хартиените превръзки с кафяв крем за грим за придаване на по-стар вид.

9. Нанесете пудрата в земни цветове, като целта е да придобиете прашен външен вид.

10. Добавете доброто си настроение за парти с този направи си сам костюм за Хелоуин.