Кошничка за Великден от хартия

кошничка за Великден от хартия

кошничка за Великден от хартия

Кошничка за Великден от хартия направи си сам. Всеки може да си направи такава сладка поставка, в която да изложи готовите си великденски яйца.  В сайта на LAZARA вероятно вече сте открили множество от разнообразни варианти за боядисване на яйца, като и други полезни материали, свързани с празника – картички за Великден, идеи за декорация на масата с цветя, украса за Великден с гирлянди, вкусни празнични рецепти и още много идеи за Великден. Време е да изработите и една красива малка кошничка за Великден от хартия, в която да положите интересно украсените си яйца. Процесът е по-лесен, отколкото предполагате. Следвайте последователните стъпки и съвсем скоро ще се сдобиете с подобен сувенир.

Кошничка за Великден от хартия

кошничка за Великден от хартия

В случая е избрана опаковъчна хартия с флорален и райе принт, но вие може да използвате какъвто имате под ръка или ви харесва. Пастелните тонове са чудесни за настъпващата пролет, така че няма да сгрешите, ако заложите на тях.  Пригответе си следните материали:

  • готова картонена кутия без капак / може и да си сглобите една от парчета картон
  • цветна хартия
  • ножица
  • панделка
  • дантела
  • горещ силикон или безцветно лепило

Започнете да покривате с избраната шарка цветна хартия външните стени на кутията. Залепете я добре и изрежете стърчащите краища.

кошничка за Великден от хартия

След като лепилото изсъхне, изрежете дантела с подходяща дължина и я залепете в горната част на кутията от всички страни.

кошничка за Великден от хартия

Направете дръжката на вашата кошничка за Великден от хартия. За целта  пригответе едно парче от 30 см хартия и го прегънете хоризонтално на две. След това залепете двата й края в срещуположните страни от вътрешната страна на кошничката. Изчакайте малко, за да залепнат добре и да не се разместят парчетата.

Завържете панделката и я залепете отпред на кошничката. Напълнете 2/3 от нея със смачкани хартии, а отгоре покрийте с изкуствена слама или декоративна трева. Внимателно подредете няколко боядисани яйца. Това е !

кошничка за Великден от хартия

 

Източник: Apumpkinandaprincess.com