Тези малки Великденски бисквити изглеждат невероятно! Нямаме търпение да ви представим тази празнична рецепта за Великденски бисквити, в които просто ще се влюбите. Най-вероятно ще търсите и други поводи, за да ги приготвите, защото веднъж годишно определено не стига.
Рецепта за Великденски бисквити
Ето списъка с нужните продукти за приготвяне на рецептата:
– 2 чаши брашно за сладки
– 1/2 чаша обикновено брашно
– 1 чаша захар
– 1/2 чаша (1 парче) масло на стайна температура
– 1 яйце + 1 белтък
– 1/4 чаша с мазнина за тестени сладкиши с аромат на масло
– 1 1/2 ч.л. бакпулвер
– 1/4 ч.л. cream of tartar (Кремотартар е набухвател за изделия от белтъчно тесто или женоаз)
– 1/4 ч.л. сол
– 2 1/2 ч.л. ванилов екстракт
– -1/2 ч.л. бадемов екстракт
За глазурата:
– 2 1/2 чаши пудра захар
– 1/2 чаша (1 парче) масло на стайна температура
– 2-3 с.л. прясно мляко
– щипка сол
– 1-2 капки зелена течна сладкарска боя
Начин на приготвяне на Великденски бисквити
След като си набавите нужните продукти за тази рецепта за Великденски бисквити, може да започнете с приготвянето й. Ето и подробно описание в последователни стъпки за по-голямо улеснение:
1. В голяма купа смесете маслото и захарта и разбивайте с миксер за около 2 минути, докато се получи пухкава конзистенция. Прибавете екстрактите от ванилия и бадем. Счупете едно яйце и разбъркайте. След това прибавете и допълнителния белтък и отново разбъркайте добре.
2. В малка купа смесете сухите съставки – двата вида брашно, бакпулвера, солта и cream of tartar. Разбъркайте и бавни прибавете към съставките е голямата купа. Разбъркайте полученото тесто и го поставете в херметически затворена кутия за 3 часа в хладилника или за 45 минути във фризера.
3. Загрейте фурната на 180 градуса. На дъното на тава поставете лист хартия за печене и оставете настрана.
4. Използвайте две големи лъжици, за да направите от тестото топчета. Овъргаляйте ги в брашно така, че цялата им повърхност да бъде покрита с него. След това сплескайте всяко топче, така че да промени формата си и да стане на половина по-тънко и 2 пъти по-широко. Сложете в тавата 6 бисквити и печете 10-12 минути. Извадете ги и оставете да се охладят за 3 минути, след което ги преместете върху решетка.
5. Междувременно, направете глазурата, като смесите съставките. Бъркайте с миксер на ниска степен в началото, а след като пудрата захар се смеси добре, увеличете скоростта и разбивайте в продължение на 2 минути. Сложете от глазурата върху охладените бисквити и декорирайте с пръчици, кокосови стърготини и бонбони.