razichni idei za boqdisvane na qica vratovrazki

 

За да изпробвате тези различни идеи за боядисване на яйца, ви е нужна 100 процентова коприна. За да сработи методът, уверете се на етикетът, че вратовръзката, която купувате е естествена коприна. Има полиестери, които изглеждат сходни с коприната. Те няма да ви свършат работа. За по-изгодно, може да купите вратовръзки от магазини за втора употреба. Другият вариант е да използвате старите и грозни вратовръзки на съпруга ви или баща ви. Върху тях може да изглеждат зле, но ще стоят идеално върху великденските ви яйца.

Рецепта за боядисване на яйца с вратовръзка

razlichni idei za boqdisvane na qica s koprina vratovrazka

Намерете копринени вратовръзки с интересни десени. Всякакъв шарен и копринен плат може да се използва за тази различна идея за боядисване на яйца.

Изрежете достатъчно големи парчета от 100% естествена коприна. Парчетата трябва да са в размер, който да покрие едно яйце. Увийте коприненото парче, колкото е възможно по-плътно, около яйцето. Уверете се, че сте завили яйцата от правилната, боядисана, страна на плата, която е външната страна на вратовръзката. След което, с друг бял плат от стара калъфка или потник, увийте, вече завързаните в коприна, яйца. Поставете яйцата в голяма тенджера и ги покрийте с вода. Добавете 1/4 чаша бял оцет. Сложете на котлона да се къкри за 20 минути. След изваждането оставете да изстине до стайна температура и след това отстранете платовете от яйцата. Съхраняват се в хладилника. Може да се намажат с оцет за повече блясък.

razlichni idei za boqdisvane na qica s vratovrazka

Боядисване на яйца с коприна

boqdisvane na qica s vratovrazki

Разопаковано яйце, боядисано от копринен плат за Великден.

razlichni idei za boqdisvane na qica s vratovrazki

Ако не харесвате ярките цветове, можете да използват обратната страна на вратовръзката. Така ще получите тези бледи цветове, показани на снимката по-долу.

boyadisani qica velikden krasivi shareni

Крайният вариант по рецептата за боядисване на великденски яйца.

velikden boqdisvane na qica

 Флорални мотиви на великденски яйца получени от копринена шарка

velikden boqdisvane na qica razlichni idei

Червен пейсли принт върху великденски яйца.

velikden boqdisvane na qica

Син пейсли мотив боядисан върху великденско яйце.

razlichni idei za velikdenski qica

 Интересна шарка от вратовръзки върху великденско яйце.

razlichni idei za velikdenski qica

Различни идеи за боядисване на яйца

shareni qica za Velikden

Копринени яйца за Великден

razlichni idei za boqdisvane na qica